Muzica

#top 10 #melodii #freddie mercury #queen

Top 10 melodii Freddie Mercury

In urma cu 19 ani Freddie Mercury  pierdea la varsta de 45 de ani lupta cu teribila maladie SIDA.  Vocea de aur a grupului Queen a lasat in urma lui o mostenire muzicala impresionanta: doua albume solo si 15 albume de studio alaturi de Queen.

Iata cateva dintre cele mai frumoase compozitii lansate de inegalabilul Freddie Mercury atat solo, cat si impreuna cu trupa sa,  Queen:

 

The Great Pretender (1987)

 

Initial lansata in anii ’50 de grupul american The Platters, piesa “The Great Pretender” a fost revenit in atentia publicului si in anii ’80,  in interpretarea lui Freddie Mercury.

Clipul, realizat in februarie 1987 de David Mallet , il infatiseaza pe Mercury retraind din nou  scene memorabile din cele mai reprezentative videoclipuri filmate cu Queen: "Bohemian Rhapsody", "Crazy Little Thing Called Love", "It's a Hard Life"si  "I Want to Break Free".

De dragul acestui videoclip, cantaretul si-a ras faimoasa mustata.

 

In My Defence (1985)

 

“In My Defence” a fost compusa de Dave Clark, David Soames si Jeff Daniels pentru musicalul “Time”. Piesa a fost imprimata in octombrie 1985, in studiourile Abbey Road, pe care Beatles-ii le-au folosit  pentru a-si inregistra majoritatea albumelor.

Videoclipul a aparut dupa disparitia lui Freddie Mercury, regizorul Rudi Dolezal apeland la imagini din clipuri mai vechi, secvente din filmari private plus crampeie din putinele interviuri acordate de acesta.

 

Love Kills (1984)

 

“Love Kills” este primul single solo lansat de Freddie Mercury. Melodia, o compozitie semnata de Giorgio Moroder, se regaseste pe coloana sonora a filmului “Metropolis”, initial aparut in 1927 si relansat in 1984 intr-o varianta remasterizata.

Productia lui Fritz Lang este  considerata drept unul dintre filmele cele mai  reprezentative filme ale cinematografiei germane. In plus, “Metropolis” este cel mai scump film mut turnat vreodata (a costat aproximativ cinci milioane de marci).

 

Living On My Own (1985)

 

Single-ul “Living On My Own” a trecut aproape neobservat in 1985, cand abia daca a prins un  modest loc  50 in clasamentul britanic.

Adevaratul succes l-a cunoscut abia dupa moartea lui Freddie Mercury, cand a fost relansat intr-o varianta remixata. “Living on My Own” a ajuns number one in  Franta, Marea Britanie, Norvegia, Italia si Irlanda, fiind totodata una dintre cele mai fredonate piese ale anului 1993.

 

I Was Born To Love You (1984)

 

“I Was Born To Love You” a fost primul extras pe single menit sa promoveze “Mr. Bad Guy”, discul cu care Mercury isi incepea cariera solo.

Melodia a fost folosita in numeroase reclame din Japonia, tara care de-a lungul timpului a facut un adevarat cult pentru muzica lui Freddie Mercury si a trupei Queen.

 

Bohemian Rhapsody (1975)

 

“Bohemian Rhapsody”, miniopera rock de aproape sase minute a celor de la Queen, a fost considerata de casa de discuri EMI, cea care se ocupa de Queen in acea perioada, o piesa care nu avea sanse sa fie lansata ca single, pentru simplul fapt ca era mult prea lunga.

Producatorul Roy Thomas Baker si cei de la Queen au decis sa treaca peste sugestia celor de la EMI si au predat o copie a piesei DJ-ului Kenny Everett. Minunea s-a intamplat: melodia fost difuzata de 14 ori la Capital Radio pe parcursul a 48 de ore. Fanii au luat cu asalt magazinele, fortand casa de discuri sa lanseze pe single “Bohemian Rhapsody”, piesa careia refuzasera initial sa-i acorde o sansa.


Crazy Little Thing Called Love (1979)

 

Despre “Crazy Little Thing Called Love”, melodia interpretata in maniera lui Elvis Presley, Freddie povestea ca compus-o in cada. Incantat de piesa pe care a scris-o in maximum zece minute, Freddie Mercury a plecat rapid s-o inregistreze in studio-urile din Munchen, impreuna cu ceilalti membri Queen.


We Wil Rock You (1977)

 

“We Will Rock You” a fost compusa in 1977 de Brian May, chitaristul celor de la Queen, in timpul turneului intreprins in Marea Britanie. Desi au trecut mai bine de 30 de ani de la aparitia ei, piesa care deschide albumul “News of The World” este considerata drept unul dintre cele mai mari imnuri rock.


We Are The Champions (1977)



Tot in 1977 si tot pe “News of The World” apare si “We Are The Champions”. Compozitia lui Freddie Mercury incheia de obicei majoritatea concertelor Queen, fiind totodata folosita ca imn in diferite competitii sportive. 

 

The Show Must Go On (1991)

 

“The Show Must Go On” este un considerata testamentul muzical al lui Freddie Mercury. Melodia a fost lansata ca single pe 14 octombrie , doar in Marea Britanie, cu sase saptamani inainte de moartea artistului.

Clipul a fost compilat si editat de Rudi Dolezal si Hannes Rossacher si evoca cele mai frumoase momente petrecute de Freddie Mercury alaturi de Queen in perioada 1981-1991.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea