Muzica

#queen #bruce springsteen #mariah carey #john lennon #paul mccartney #david bowie #melodii de Craciun #Run-DMC

Top 10 cele mai bune melodii de Craciun din toate timpurile

Cea mai buna melodie de Craciun nu este "Last Christmas " si nici " All I Want For Christmas Is You". Cititorii revistei Rolling Stone au intocmit de curand un astfel de clasament, ocupanta locului intai fiind o mare surpriza, zicem noi.



10. Run-DMC - Christmas In Hollis

In 1987, cei de la Run-DMC dadeau lovitura cu duet-ul de senzatie cu Aerosmith, "Walk This Way". Un an mai tarziu au lansat "Christmas In Hollis", o piesa care a devenit populalara odata cu trecerea anilor.



9. Paul McCartney - Wonderful Christmas Time

Paul McCartney canta la toate instrumentele care se aud in aceasta melodie. Se estimeaza ca McCartney castiga anual de pe urma lui "Wonderful Christmas Time" intre 400.000 si 600.000 de dolari.



8. The Kinks - Father Christmas

Melodia a fost imprimata de The Kinks in 1977 si a mai fost preluata de-a lungul timpului de trupe ca Green Day sau Warrant.



7. Elvis Presley - Blue Christmas

Melodia a fost inregistrata pentru prima oara in 1948 de Doye O'Dell, insa va deveni celebra abia in 1957 in interpretarea inegalabilului Elvis Presley.



6. David Bowie & Bing Crosby - Peace On Earth/Little Drummer Boy

Desi David Bowie ura cantecul "Little Drummer Boy", a facut un compromis si l-a interpretat alaturi de Bing Crosby, chiar cu o luna inainte de moartea acestuia.



5. Bruce Springsteen - Santa Claus Is Coming to Town

Piesa a fost interpretata pentru prima oara pe 12 decembrie 1975 Greenvale, New York. Publicul se astepta ca, dintr-un moment in altul, Springsteen sa transforme piesa intr-o parodie. Spectatorii insa s-au inselat...



4. Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You

"All I Want For Christmas Is You" este unul dintre cele mai frumose cantece de Craciun lansate in perioada anilor '90. Melodia figureaza pe "Merry Christmas", primul album de Craciun lansat de Mariah Carey.



3. Queen - Thank God It's Christmas

Melodia a fost lansata ca single in 1984. A aparut pe un album abia in 1999 ("Greatest Hits 3").



2. The Pogues - Fairytale Of New York

Piesa dateaza din 1987, si, desi contine cuvantul "faggot" (un apelativ 'neortodox' pentru persoanele cu orientari homosexuale), ramane una dintre cele mai iubite compozitii lansate vreodata de Shane MacGowan si colegii sai.



1. John Lennon - Happy Xmas (War Is Over)

John Lennon si Yoko One au conceput aceasta piesa ca pe un manifest impotriva razboiului din Vietnam, insa majoritatea celor care o asculta o asociaza cu perioada sarbatorilor de iarna.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea