Muzica

#rihanna #lady gaga #chris brown #taylor swift #justin bieber #lil wayne #katy perry #adele #bruno mars #Nicki Minaj

Top 10 cei mai buni artisti din 2011

Ne apropiem incet de sfarsitul lui 2011. Este timpul in care facem un bilant muzical al anului care sta se se incheie. Revista americana Billboard a publicat recent o serie de clasamente anuale, intre care si cel care desemenaza cei mai buni artisti.



Topul 10 al celor mai buni cantareti din acest an arata in felul urmator:

10. Chris Brown

In 2011, Brown a lansat "F.A.M.E.", primul disc cu care a ajuns numarul 1 in topul Billboard 200 din SUA.

9. Justin Bieber

Fara indoiala, cea mai mare realizare a lui Bieber pe 2011 este lansarea primului sau album de Craciun, " Under The Mistletoe ".

8. Taylor Swift

Taylor Swift a lansat in acest an alte patru single-uri de pe "Speak Now", album vandut in peste 5,5 milioane de la nivel mondial. Totodata, artsita si-a promovat album printr-un turneu mondial, care a poposit in America de Nord, Asia si Europa.

7. Nicki Minaj

Nici rapperita Nicki Minaj nu s-a odihnit in acest an. A cantat in deschiderea concertelor lui Britney Spears, a lansat hit dupa hit ("Super Bass", "Roman's Revenge", "Did It On'em, "Girls Fall Like Dominoes") si a dat viata unui personaj din animatia " Ice Age: Continental Drift ".

6. Bruno Mars

Bruno Mars si-a continuat ascensiunea in 2011. A primit primul trofeu Grammy din cariera (Best Male Pop Vocal Performance) si a contribut cu piesa "It Will Rain" la colona sonora a filmului " The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 ".

5. Lil Wayne

In 2011, Lil Wayne a lansat pe piata cel de-al 9-lea album de studio, " Tha Carter IV ", disc premiat de doua oari cu platina.

4. Lady Gaga

2011 a fost un an plin pentru Lady Gaga. A lansat un nou album ("Born This Way") si nu mai putin de cinci single-uri: "Born This Way", "Judas", "Edge of Glory", "You and I", " Marry the Night ".

3. Katy Perry

Katy Perry a fost nominalizata la patru Grammy-uri, fara a castiga (din pacate) niciunul. Tot in acest an, Perry a facut senzatie cu single-ul "E.T.", imprimat alaturi de rapperul Kanye West.

2. Rihanna

Rihanna a reusit sa surprinda in mod placut in 2011. Desi clipul "S&M" i-a fost interzis in 11 tari, cantareata nu s-a dat batuta si a lansat "Man Down", un alt hit cu un clip la fel de controversat.

1. Adele

Muzica lui Adele este catalogata de unul dintre editorii Billboard drept "o gura de aer proaspat". "Someone Like You" si "Set Fire to the Rain", cele doua single-uri extrase de pe apreciatul album "21", au ocupat locuri fruntase obtinand discuri de platina si aur in numeroase tari de pe mapamond.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea