Muzica

#titlu onorific #muzica #zeu #print #rege

Titlurile onorifice - Regii si zeii muzicii

Titlurile onorifice sunt acordate de multe ori artistilor celebri pentru contributiile lor aduse muzicii. Jurnalistul Steve Holsey de la publicatia Michigan Chronicle a spus ca “in spatele fiecarei porecle exista o poveste. Motivele acestora pot fi logice, bazate pe un aspect real al persoanei, sau capricioase."

In muzica, titluri precum Regele, Printul sau Nasul, sunt in cele mai multe cazuri alocate de catre mass-media, departamentele de marketing ale caselor de discuri sau critici. Mai jos gasim o lista cu cateva dintre cele mai populare titluri onorifice din istorie.


Ike Turner - Parintele Rock and Roll-ului

Ike a devenit faimos in anii '50 pentru cantecele sale soul, dar mai cunoscut a fost pentru pentru casatoria sa furtunoasa si violenta cu cantareata Tina Turner.

Formidabil chitarist si pianist, Turner a colaborat cu nume ca BB King, Howlin’ Wolf, Muddy Waters si Willie Dixon. Cariera lui Ike Turner a inceput in 1951 cu melodia Rocket 88, piesa la care a fost ajutat de o tanara pe nume Annie Mae Bullock. Aceasta si-a schimbat in 1958 numele in Tina.

Melodia Rocket 88 este considerata ca fiind piatra de temelie a rock’n’roll-ului, iar Turner devine astfel parintele genului.

Freddie Mercury - Zeul Rock-ului

Ca sa fie oficial si sa nu mai existe discutii legate de distinctia legendarului Freddie Mercury (pe numele adevarat Farrokh Bulsara), cei de la OnePoll au realizat un sondaj pe un esantion de peste 4000 de oameni.

Asa ca, Freddy a fost votat oficial "Zeul fundamental al Rock-ului", intrecandu-l chiar si pe Elvis Presley, care s-a clasat pe locul doi.

Freddie, alaturi de trupa Queen, a vandut peste 300 de milioane de discuri pana la moartea sa tragica in 1991.


B. B. King – Regele Blues-ului

In 1947, King a plecat in Memphis de pe o plantatie din Mississippi , in speranta de a-si incepe cariera de artist. Dupa o perioada de cantat pe la colturile strazilor pentru a primi bani de la trecatori, acesta este remarcat de producatorul unei emisiuni radio locale.

Odata cu dobandirea celebritatii, King a primit pseudonimul Beale Street Blues Boy, care a fost scurtat la Blues Boy King, iar in cele din urma a devenit B.B. King.

In 2006, B.B. King a fost distins cu Presidential Medal of Freedom, cea mai inalta distinctie acordata civililor din Statele Unite, pentru merite deosebite. George W. Bush a spus in cadrul ceremoniei ca “Regele blues-ului si chitara sa Lucille au incantat spectatorii, au influentat generatii de chitaristi si au ajutat blues-ul sa-si ocupe locul special in traditia muzicala americana".

James Brown – Nasul muzicii Soul/ Regele muzicii Soul

James Brown, supranumit Nasul sau Regele muzicii soul a acumulat de-a lungul unei cariere longevive si agitate, succese mondiale, cure de dezintoxicare si sejururi la inchisoare.

Cunoscut pentru performantele sale scenice si pentru tinutele extravagante, omul cel mai imitat din show business, James Brown, a inregistrat peste 50 de albume, vandute in milioane de exemplare in toata lumea.

Dupa succesul discului Please, Please, Please in 1956, cantaretul a reinventat totul si si-a insusit totul: muzica soul, rythm and blues, funk si chiar rap.


Ozzy Osbourne – Nasul Heavy Metal-ului/ Regele Heavy Metal-ului/ Printul Intunericului

Ozzy, supranumit Printul Intunericului sau Nasul Heavy Metal-ului, pe numele real John Michael Osbourne, este solistul vocal si fondatorul celebrei formatii britanice de heavy metal Black Sabbath . In 1968, formatia a vandut peste 100 de milioane de albume la nivel mondial.

In adolescenta a fost arestat deseori pentru ultraj si furt, iar odata cu celebritatea au aparut si probleme mai... ciudate. De la datul cap in cap a doi porumbei, la decapitarea unui liliac cu dintii si eternele probleme cu drogurile si alcoolul, Ozzy poate spune ca le-a facut pe toate. Reality show-ul The Osbournes (2002 - 2005) i-a invatat pe spectatori cine este cu adevarat Ozzy Osbourne si a inlaturat imaginea de satanist a acestuia.

Bob Marley – Regele muzicii Reggae

Bob Marley, sub numele de Nesta Robert Marley, s-a nascut intr-un mic sat din Saint Ann Parish, Jamaica. Este cel mai cunoscut interpret de muzica reggae si este privit ca un profet al miscarii Rastafari (o miscare religioasa ce il recunoaste pe Haile Selassie I, fostul imparat al Etiopiei ca fiind incarnarea lui Dumnezeu).

Primele sale melodii, Judge Not si One Cup of Coffee, au fost lansate de casa de discuri Beverley's sub pseudonimul Bobby Martell. Din pacate aceste piese nu au atrat foarte mult atentia publicului la vremea respectiva, succesul venind odata cu relansarea lor pe albumul Songs of Freedom.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea