Muzica

#site-uri #muzica #dispozitie

Site-uri unde putem asculta muzica in functie de dispozitia de moment

Ti se intampla de multe ori sa treci prin diverse stari, pe care instinctiv incerci sa ti le alimentezi sau sa le alungi prin muzica. Din pacate, piesele de pe iPod si calculator sunt fie insuficiente, fie nu sunt cele mai potrivite cu dispozitia ta.

In acest caz, iti propun sa apelezi la internet . Aici poti gasi cateva site-uri cu baze de date impresionate, unde cu siguranta se regasesc si piesele care “se asorteaza” cel mai bine cu starea ta de spirit.

Last.Fm

Last.fm este un site pe care multi internauti il folosesc pentru a asculta muzica. Putin stiu insa ca exista si functia de cautare in functie de starea de moment a utilizatorului.

De exemplu, daca te simti intr-o dispozitie buna, tastezi “happy” in campul de cautare si gasesti o lista cu piese pe care alti utilizatori le-au bifat ca fiind apropiate de starea respectiva.

Moodstream

Moodstream este din punctul meu de vedere unul dintre cele mai  ingenioase site-uri pe care care le-am butonat  vreodata. Pe langa  faptul ca te lasa sa-ti gasesti muzica in ton cu starea ta de spirit, ofera in plus posibilitatea de a asocia si elemente vizuale, care se leaga perfect cu piesele ce ruleaza pe fundal.

Thesixtyone


La fel ca si in cazul lui Moodstream, avem de-a face cu un site in care muzica se imbina si cu partea vizuala. 

Spre deoseobire de site-ul anterior, Thesixtyone insista mai mult pe imagini, ce-i drept parca mai  mari si la o rezolutie mai buna.  Partea mai putin placuta pentru unii, ar fi ca emotiile sunt asociate in mare pare cu artisti noi si cu piese mai putin cunoscute.

Musicovery

Musicovery este genul de site amuzant si viu colorat. Exista o axa cu patru stari de spirit: "dark, energetic, calm, positive". 

Dupa ce ai selectat starea de spirit care te caracterizeaza in acel moment, ai posibilitatea sa bifezi si perioada din care vrei sa fie muzica respectiva: din anii ’50 pana in zilele noastre. Si daca nu esti multumit de rezultat, mai ai inca o optiune, aceea ce a alege si genul preferat: rock, gospel, jazz, soul, pop, funk etc.

Aupeo

Aupeo este un site care vine cu un concept asemanator lui Musiccovery. Poti selecta muzica preferata in functie de dispozitie, perioada si tempo. Poti selecta una dintre cele 10 stari (fericit, relaxat, agresiv etc). In functie de ce ai ales, poti cauta cantece fie dintr-un anumit gen, fie din toate genurile muzicale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea