Muzica

#bucuresti #simple minds #concert #cronica #pop #rock

Simple Minds la Bucuresti - Cu ochii la Jim Kerr si cu gandul la U2

In ciuda promovarii masive a show-ului Simple Minds de la Bucuresti, pe toate caile posibile si imposibile, la ora inceperii concertului in Sala Polivalenta nu erau mai mult de 1500 de spectatori.

Cu parere de rau va spun ca am ratat recital-ul Jukebox, gasca pe care o vedem de vreo trei ani incoace la “ Cronica Carcotasilor ” si totodata cea despre care se spune ca este cea “cea mai buna formatie de coveruri din Romania”.  Poate as mai fi prins vreo doua minute din recitalul lor, daca nu era cat pe ce sa-mi rup gatul pe scarile Polivalentei, proaspat ornate cu gheata de Baba iarna.

Nu am fost niciodata un fan Simple Minds. Recunosc ca fac parte din larga categorie a romanilor care fredoneaza "Don't You (Forget About Me)" si dau din buze pe refrenele de la “She’s a river” si “Hypnotized”

Simple Minds la Bucuresti
Stiu ca or sa-mi sara in cap fanii U2, insa jur ca pop-rock-ul cu influente new wave prestat de Simple Minds seamana leit cu ceea ce canta Bono & co. Dupa cum ii poveasteam unui coleg de breasla, daca inchideai ochii si ascultai ce se petrece pe scena puteai sa bagi mana in foc ca pe scena din Polivalenta erau gigantii U2.

Chiar daca nu au avut norocul de a fi la fel de promovati ca si U2, Simple Minds nu sunt cu nimic mai prejos. Am vazut un frontman care, desi nu are gratia lui Bono, are o prezenta scenica remarcabila. Mai rar vezi un solist de 50 de ani agitandu-se pe scena, jongland cu stativul microfonului cu lejeritatea cu care o facea marele Freddie Mercury si cantand pret de minute bune in genunchi.

Cu sunetul insa au existat ceva probeleme: in fata si pe partile laterale din fata se auzea bine, mai putin vocea lui Jim Kerr, care era acoperita de instrumente. In schimb, daca stateai pe mijloc, ceva mai in spate, il auzeai cum trebuie si pe Jim Kerr. O singura microfonie si-a facut timid aparitia, insa a disparut rapid. Un mare plus pentru lumini, bogate si dinamice, asa cum merita un grup cu 30 de ani de activitate in spate. Combinatia de violet, galben si albastru a fost de mare efect.
 
Simple Minds la Bucuresti
Zgarcenia proverbiala a scotienilor nu s-a aplicat si la Simple Minds. Trupetii au dat semne ca s-au simtit extrem de bine in compania romanilor, oferind un show ce a sarit de o ora si patruzeci de minute. La fel de consistent a fost si bis-ul, Simple Minds cantand nu mai putin de patru piese.

Inainte de a va lasa sa savurati pozele de la concertul Simple Minds, nu ma pot abitine sa mentionez doua lucruri care m-au intristat:

- aerul conditionat (Inteleg ca in cele din urma  Sala Polivalenta s-a modernizat si ea cu sistem de aer conditionat. Ma bucur nespus. Nu era totusi mai bine sa se fi dat pe cald si nu pe rece? Suntem totusi in mijlocul lui decembrie si afara ninge!) 
- prezenta slaba a publicului (Simple Minds chiar nu meritau un public atat de rarefiat)


SETLIST:

Themes from the great cities
Sanctify
Stars
Waterfront
All the things
See the light
Moscow underground
Real life
Hypnotized
The american
Someone somewhere
Somebody up there
Once upon a time
One step closer
Don’t you forget about me
Miracle/Glittering prize
New gold dream

Bis:
Neon lights
Alive and kicking
Let there be love
Ghost dancing

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea