Muzica

#show #vocea romaniei # show de talente #star Factory

Show-urile de talente, de la Star Factory la Vocea Romaniei

Show-urile de talente au devenit o adevarata moda pe micile ecrane din Romania. Milioane de telespectori urmaresc cu sufletul la gura ce romani bat la portile afirmarii in lumea muzicii.

Unul dintre primele show-uri de talente din Romania a debutat in 2002, la Pro TV. In acea perioda, din trupa A.S.I.A. a plecat Alexandra Potora, cea supranumita de multi "Britney Spears de Romania". Timp de doua luni, s-a desfasurat concursul "Alege A.S.I.A.", a carui miza principala a fost gasirea unei noi membre.

Din cele peste 1200 de fete participante, au fost alese 20 de finaliste, care au stat timp de patru saptamani la Palatul Stirbei, acolo unde au primit lectii de dictie, canto si prezenta scenica. Fericita castigatoare a fost Alina Crisan.

Un an mai tarziu, postul din Pache Protopopescu a importat de peste hotare show-ul "Popstars". Din pacate, nu a existat decat un singur sezon, la capatul caruia au fost desemnate castigatoare trupele Bliss si Cocktail.


Alex Velea, marele castigator al primei editii "Star Factory"

In toamna lui 2003, este randul celor de la Prima TV sa vina pe piata de media cu show de talente. Realizat in maniera unui reality-show in genul "Big Brother", "Star Factory" infatisa viata unor tineri aspiranti la titlul de vedeta. In fiecare zi, erau transmise imagini din locul unde se desfasura cantonamentul acestora.

Castigatorul primei editii "Star Factory" a fost nimeni altul decat Alex Velea, pe atunci in varsta de 19 ani. Pe langa un contract semnat cu casa de discuri Nova Music, Velea ar fi trebuit sa intre si in posesia sumei de 60.000 de euro, "bani pe care nu i-a vazut niciodata", dupa cum marturisea Velea noua ani mai tarziu.


Catalin Josan, primul megastar al Romaniei

In 2006, Prima TV propunea "Megastar", o emisiune despre care s-au scris sute de articole. Primul castigatorul al "Megastarului" a fost Catalin Josan, un cantaret din Republica Moldova. Urmatoarele doua sezoane au fost castigate de Andrei Galut si trupa Buzz.

In 2010, pe micile ecrane isi face aparitia "Romanii au talent", show ajuns deja la al treilea sezon. Spre deosebire de celelalte concursuri, el a exploatat si alte domenii decat cel muzical. Un an mai tarziu, Pro TV a venit cu un alt concurs interesant, "Vocea Romaniei". In paralel, la concurenta cu "Vocea Romaniei" a aparut "X Factor", show gazduit de Antena 1.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea