Muzica

#conferinta #turneu #concert #scorpions

Scorpions: "Nu vrem sa ne gandim la provocarile care ne asteapta dupa colt. Acum sarbatorim!"

Au venit in Romania, au stat de vorba cu presa si au promis unul dintre cele mai tari concerte de pana acum. Sunt plini de energie, li se citeste in ochi dorinta de a sarbatori 40 de ani de cariera de succes alaturi de miile de fani. Scorpions sunt aici pentru ca, spun ei :"fiecare zi pe care o primim ca artisti e un bonus".


Ne intrebam cu totii ce planuri are un mare artist la finalul carierei. Cu toate acestea, membrii Scorpions au decis sa isi tina fanii in suspans si sa nu raspunda la una dintre cele mai arzatoare intrebari: "Ce urmeaza dupa?". In schimb, au punctat un aspect extrem de important:

"Atunci cand mergi la o petrecere...preferi sa te gandesti la somnul care urmeaza dupa ce aceasta s-a incheiat? Ceea ce incercam sa spunem este ca noi ne bucuram extrem de mult de acest turneu si il traim din plin. Asta ne dorim si asta ii sfatuim si pe fanii nostri sa faca. Ne bucuram de 40 de ani de Scorpions! E un moment de sarbatoare, in niciun caz de tristete." 

 

Klaus Meine: "Eu mi-am gasit sufletul pereche la un concert"


Incetul cu incetul atmosfera s-a destins, presa adresand intrebari dintre cele mai variate. S-a discutat despre suflete pereche si despre dilema oricarui om de a-si gasi jumatatea, despre greutatea cu care se mentine o familie, dar si despre o relatie de peste 30 de ani.

"Esti norocos daca iti gasesti sufletul pereche. Este vorba in primul rand de chimia dintre doi oameni, dar si de respectul reciproc. Poate fi foarte greu, nu doar pentru muzicieni, dar pentru oricine. Esti cu adevarat norocos daca gasesti persoana alaturi de care sa vrei sa iti petreci toata viata." 

 

"Fanii nostri faceau inchisoare pentru ca ne ascultau"


Intrebati care sunt lucrurile frumoase vazute in Romania, membrii Scorpions au atins inevitabil subiectul comunismului si au facut o mica paralela intre atitudinea oamenilor din acea perioada si atmosfera resimtita acum: "Imi amintesc cand am venit prima data in Romania, la prima conferinta de presa ne aflam intr-o incapere imensa, iar jurnalistii stateau in celalalt capat al salii la o distanta foarte mare de noi. Ne-a fost foarte greu sa intelegem intrebarile deoarece totul se intampla, parca, in tacere. Spiritul si vibratia oamenilor de atunci nu poate fi comparata cu ceea ce vedem acum. E o noua lume, o noua generatie, este fantastic deoarece acum poti vorbi liber. Ne amintim cand ni s-a spus in anii 80' ca niste fani de-ai nostri au fost trimisi la inchisoare doar pentru ca ascultau muzica noastra, muzica Rock ."

 

Replici memorabile


I: O trupa noua pe care o ascultati cu placere?
R: Green Day, Kings of Leon si (in hohote de ras) ACDC!"


I: Aveti emotii?
R: Acum doar ce ne-am trezit!  :)  Insa noi nu mai putem vorbi de emotii; scena este sufrageria noastra si oriunde am fi ne simtim ca acasa alaturi de public si fani.


I: Un mesaj pentru tinerii artisti?
R: De oriunde ati veni, aveti incredere in voi, urmati-va visul si inima...si cu siguranta veti reusi!

 

Cartea Scorpions – incheiere


Intrebati de sacrificiile facute de-a lungul carierei, raspunsurile au venit fulgerator, fara nicio nota de regret sau indoiala: "Nu exista sacrificii cand ai sansa de a-ti implini visul. Noi am crescut cu Beatles si era visul nostru sa fim artisti, iar cand primesti sansa de a-ti compune si de a-ti canta propriile cantece in toata lumea, cand cobori din avion si mergi la concert si vezi generatii intregi care te admira si canta cu tine, inseamna ca intr-adevar visul e implinit."

Membrii Scorpions au declarat ca nu viseaza la o viata rupta complet de activitatea muzicala. Chiar si atunci cand "Cartea Scorpions" se va inchide, in urma vor ramane personajele, artistii, care nu pot trai in afara muzicii. Sunt numeroase proiecte care ii asteapta pe fiecare dintre ei, insa au refuzat sa vorbeasca despre acestea deoarece scopul final este sa ne amintim cu totii cu placere de ultimele concerte sustinute.
 

 

Vezi mai jos galeria foto de la conferinta de presa Scorpions. Sursa foto: muzica.acasa.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea