Muzica

#narcis iustin ianau #cantaret #romanii au talent

S-a nascut o stea: Narcis Iustin Ianau, pustiul care face senzatie la “Romanii au talent”

narcis iustin ianau este numele pe care romanii il au pe buze in ultimele zile.

Narcis este un baiat simplu din Bacau care a reusit sa devina popular dupa ce a smuls ropote de aplauze si, de ce sa nu recunoastem, i-a facut sa inlacrimeze pe cei care i-au auzit glasul la prima editie a show-ului "Romanii au talent"

Momentul sustinut de Iustin, aria "O mio bambbino caro" din opera "Madame Butterfly" compusa de Giacomo Puccini, a innebunit o tara intreaga.  

Adolescentul de 16 ani este unul dintre putinii artistii capabil sa atinga un spectru vocal atat de larg. El poate canta ca tenor, bariton, altist, soprana, mezzosoprana si contratenor. Practic, vocea sa poate varia lejer de la cel timbrul vocal cel mai grav si poarte urca pana la tonalitati foarte inalte.

 

Cine este Narcis Iustin Ianau?

 

Narcis Iustin Ianau locuieste in satul Barati din judetul Bacau, alaturi de tatal sau si fratele mai mic, Marius Cristian. Felicia, mama lui Iustin, este plecata de aproape 12 ani in Italia, unde lucreaza ca menajera.

Talentul sau a fost descoperit la varsta de 5 ani , cand s-a inscris la corul bisericii. Patru ani la rand, dascalul l-a asezat sa cante alaturi de soprane, dat fiind ca vocea sa era foarte subtire.

Din pacate, vocea sa a fost si tinta multor ironii, colegii sai de scoala luandu-l peste picior.  “Radeau de mine si imi spuneau ca am voce de fata, dar eu m-am incurajat singur”, a marturisit Narcis Iustin Ianau

“Sunt plin de contraste, generos si inimos, plin de compasiune, un diplomat innascut. Sunt milos cu cei suferinzi. Sunt prea sensibil. Nu suport sa fiu contrazis. Am tendinte fataliste. Traiesc intr-o lume utopica. Imi cunosc scopurile si prioritatile. Sunt visator, nativ, serios , sobru, sever, ambitios, am doua vieti.”, este autocaracterizarea cu care tanarul ii intampina pe fanii sai de pe Facebook.

 

Ce spun membrii juriului emisiunii "Romanii au talent" despre Narcis

 

Andra: "Cred ca am spus totul printr-o singura privire atunci cand Iustin a inceput sa cante. Nu mi-am imaginat ca are o asemenea voce, atat de rara in intreaga lume". 

Mihai Petre : "Am vazut un baiat slabut si timid, cu o voce subtire, si nu stiam la ce sa ma astept. Ce a urmat m-a lasat fara cuvinte". 

Andi Moisescu: "Narcis este fenomenul despre care m-am abtinut cu greu sa nu vorbesc pana acum in interviuri. Este omul care, cred eu, va da un alt inteles notiunii de vedeta". 

Smiley: "Reactia noastra este la fel ca cea a telespectatorilor, pentru ca inaintea show-ului habar nu aveam cine va urca pe scena si ce anume va face. Talentul lui era bine ascuns, iar atunci cand a iesit la iveala... vedeti ce s-a intamplat". 

Pavel Bartos: "Momentul in care a inceput sa cante m-a lasat fara glas! Cand a revenit in culise, ar fi trebuit sa-i preluam emotiile, dar eram mai emotionati decat el".

 

Ce spun specialistii despre "fenomenul Narcis Iustin Ianau"

 

"Sunt foarte rare astfel de voci, mai ales la aceasta varsta. Vorbim despre niste calitati native. Nu-mi dau seama daca maturitatea ii va schimba timbrul vocal. Cu siguranta insa, calitatile sale vocale vor ramane. Un singur astfel de caz am mai intalnit la un tanar din Ploiesti care acum este contratenor la Milano", a declarat pentru Adevarul, Pavel Ionescu, directorul Filarmonicii „Mihail Jora" din Bacau.

Claudia Vasilache, profesoara de canto a lui Narcis de la Liceul de Arta "George Apostu" din Bacau se teme insa ca vocea cantaretului va suferi modificari la maturitate: "El este inca un copil. Are vocea in formare. S-ar putea ca atunci cand se maturizeaza sa cante ca bariton. Sansele sunte de 50 - 50%. Timbrul vocii la baieti se contureaza intre 16 si 18 ani. El abia acum implineste 16 ani".

"Iustin nu trebuie sa-si forteze limitele. Vocea trebuie lucrata treptat. El poate ajunge un mare cantaret daca va indeplini doua conditii: sa recupereze cei opt ani pe care nu i-a facut la o scoala de muzica si sa plece din Romania. Oriunde in Europa insa aici, nu!", a adaugat profesoara lui Narcis.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea