Muzica

#beatles #pink floyd #queen #red hot chili peppers #radiohead #muse

Numele trupelor de succes, inainte sa devina faimoase

In prezent cunoscute in lumea intreaga, trupe faimoase pe care le iubesti si tu nu au cantat dintotdeauna sub denumirea care le-a adus succesul. De la The Beatles la Muse, iata care erau numele trupelor de succes inainte sa cunoasca faima!



Radiohead


Membrii formatiei britanice Radiohead s-au cunoscut in timpul scolii. In 1985, au creat trupa On A Friday - pentru ca, in general, repetau intr-o sala in zilele de vineri. Insa, in momentul in care au semnat cu casa de discuri EMI in 1991, au fost nevoiti sa isi schimbe numele. Radiohead a fost ales dupa o piesa a celor de la Talking Heads.


The Beatles


Legendara trupa The Beatles s-a confruntat cu dificultati la inceput de cariera. Dupa ce s-au chinuit mult timp sa gaseasca un tobosar, membrii formatiei au mai avut de trecut un hop: un nume pentru grupul lor. Cateva dintre variante au fost The Beetles, The Beatals, Johnny And The Moondogs, Long John And The Beetles, The Quarrymen si The Silver Beatles. Intr-un final, insa, numele care le-a asigurat locul in istorie a fost ales in luna august a anumui 1960.


Red Hot Chili Peppers


Daca ti se parea ca acest nume este unul complicat, afla ca, inainte sa se opreasca asupra acestuia, cei de la rhcp optasera pentru Tony Flow And The Miraculously Majestic Masters Of Mayhem. RHCP este, in mod cert, mult mai usor decat TFATMMMMOM!


Muse


Daca The Beatles s-au chinuit mult timp sa isi gaseasca numele perfect, la fel au facut si cei de la Muse. Acestia au trecut prin variante ca Gothic Plague, Fixed Penalty si Rocket Baby Dolls. In cele din urma, au ajuns la Muse, nume inspirat de profesoara de arta a solistului Matt Bellamy .


Queen


Pare greu de imaginat ca Freddie Mercury ar fi putut canta intr-o trupa cu un alt nume decat Queen. Si totusi, ar fi fost posibil daca formatia nu si-ar fi schimbat numele initial: Smile.


Pink Floyd


Cei de la Pink Floyd au folosit nume ca Sigma 6, The Meggadeaths, The (Screaming) Abdabs (sau Architectural Abdabs), Leonard's Lodgers, The Spectrum Five si The Tea Set. Au ajuns la Pink Floyd dupa ce au constatat ca ultima lor varianta - The Tea Set - era deja luata. Numele 'Pink Floyd' vine de la Pink Anderson si Floyd Council.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea