Muzica

#Festivalul Enescu #concert festival # orchestra filarmonica paris # festivalul enescu online

Nu ai bilete la Festivalul Enescu? Il poti urmari online, in direct!

Joi, 5 septembrie, şi vineri, 6 septembrie, de la ora 19.30, melomanii vor putea urmări online, în direct, pe enescu.tvr.ro concertele susţinute de Orchestra din Paris în seria „Mari orchestre ale lumii” pe scena Sălii Mari a Palatului din Bucureşti.

Sub bagheta dirijorului Paavo Järvi, programul de joi (5 septembrie) al Orchestrei din Paris cuprinde Uvertura la „Le Corsaire" H 101 (H. Berlioz), Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor op. 15 de B. Britten (solist: Vilde Frang) şi Simfonia nr. 3 cu orgă în do minor op. 78 de C. Saint-Saëns (solist: Thierry Escaich).

Programul de vineri al Orchestrei (6 septembrie, de la ora 19.30) include Simfonia nr. 1 în Mi bemol Major op. 13 de G. Enescu şi Simfonia nr. 5 în Si bemol Major op. 100 de S. Prokofiev.

 

Tot vineri, va fi transmis în direct la TVR 2, TVR HD şi online pe enescu.tvr.ro, de la ora 22.30, concertul ansamblului italian „Europa Galante” (dirijor şi solist Fabio Biondi). Concertul face parte din seria „Concertele de la miezul nopţii”, va fi susţinut pe scena Ateneului Român şi cuprinde opt lucrări de Vivaldi. Concertul „Europa Galante” este preluat şi de platforma video TVR+.

Internauţii vor afla pe site-ul TVR dedicat festivalului informaţii despre reputatul dirijor estonian Paavo Järvi, care evoluează în cadrul festivalului alături de Orchestra din Paris (în secţiunea „Invitaţi”).

Aimée D’Albon povesteşte pentru melomani, în secţiunea „Blog”, cum s-a văzut concertul Staatskapelle Berlin de luni, 2 septembrie, în transmisiune directă la cinema, iar Marius Constantinescu aduce ultimele noutăţi de la festival – Jurnal de meloman grăbit şi jurnalist fugărit – 3.09”. Primele ediţii ale „Agendei festivalului” sunt disponibile pe site-ul enescu.tvr.ro în secţiunea „Emisiuni”.

Festivalul „George Enescu”, în direct la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+ şi pe site-ul enescu.tvr.ro Timp de 28 de zile, Televiziunea Română va asigura în fiecare zi cel puţin o transmisiune în direct de la concertele care vor avea loc în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”. Pe parcursul transmisiunilor, jurnaliştii TVR Marius Constantinescu, Cătălin Sava şi dirijorul Tiberiu Soare vor fi gazdele telespectatorilor şi vor realiza, în direct, scurte interviuri în culisele festivalului.

Programul complet al transmisiunilor în direct este disponibil pe site-ul TVR dedicat Festivalului „George Enescu” – enescu.tvr.ro. Televiziunea Română este coproducător al Festivalului „George Enescu” – ediţia a XXI-a.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea