Muzica

# tudor turcu #eurovision #muzica #pictura

Muzica si pictura, cele mai mari pasiuni ale lui Tudor Turcu

Tudor Turcu este pasionat de muzica si pictura. Acesta se pregateste intens pentru a participa la final Eurovision si in acelasi timp se pregateste pentru prima lui expozitie de pictura.

Tudor spera sa castige inimile romanilor cu piesa „Save Us” si sa se califice in marea finala Eurovision din 2015: „Muzica si pictura au fost si sunt de nedespartit in sufletul meu”, declara artistul.

Cu 3 zile inainte de finala selectiei nationale Eurovision implineste 33 de ani, varsta la care Tudor Turcu isi imparte viata intre muzica si pictura. Iar daca in 2013 a reusit calificarea in finala nationala cu melodia Hello - cand a cantat si a pictat pe scena - anul acesta spera sa castige inimile romanilor cu piesa Save Us, semnata de Gabriel Huiban.

Nascut in inima tarii, la Medias, Tudor marturiseste ca s-a apropiat de muzica mai tarziu decat alti artisti, la varsta de 19 ani, in primul an de facultate. Era si perioada in care avusese prima expozitie de pictura. „Eram tanar student la Arte, in Sibiu, cand muzica rock m-a cucerit definitiv”, isi aminteste el. Anii au trecut, iar experientele si participarile la diverse concursuri de muzica si pictura i-au conturat drumul in cariera artistica. „Muzica si pictura au fost si sunt de nedespartit in sufletul meu. Dupa 12 ani de experiente, am participat la preselectia concursului X Factor, iar dupa 6 luni de etape grele, dublate de incurajarile publicului care m-a indragit, am reusit performanta de a castiga Marele Premiu, in decembrie 2012. A urmat selectia nationala Eurovision 2013, unde am ajuns in finala cu melodia Hello, chiar de la prima participare. Tot ce am reusit sa fac in muzica datorez publicului care m-a incurajat si sustinut tot timpul”, declara Tudor.

In ultimii 2 ani, Tudor Turcu a muncit si munceste din greu pentru pregatirea primului sau album muzical si a primei expozitii proprii de pictura contemporana. „Printre cei care m-au inspirat in pictura se numara artisti cu o forta de expresie extraordinara, deschizatori de drumuri ca Gustav Klimt, Ilja Repine si noua revelatie a artei romanesti contemporane, Adrian Ghenie”, dezvaluie artistul.

In ceea ce priveste piesa „Save Us”, care l-a propulsat in randul celor 12 calificati in finala Eurovision Romania din 8 martie, difuzata in direct la TVR 1, Tudor Turcu declara: „Cred in melodie,cred in muzica buna, cred in oameni, cred in muzica ce ne salveaza,vcred in mesajul ce il transmite. imi doresc ca voi, prieteni, sa simtiti la fel si sa imi acordati increderea de a reprezenta cu onoare Romania la faza internationala Eurovision de la Viena. Multumesc tuturor celor care m-au format, incurajat si sustinut, care au crezut in mine”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea