Muzica

#pop #michael jackson #aniversare #50 ani #muzica

Michael Jackson - 50 ani de glorie si decadenta

 
Sa incerci sa sintetizezi viata lui Michael Jackson e ca si cum ai incerca sa-i convingi pe cei de la Metallica sa cante R&B. Jacksonmania explica cel mai bine acest lucru. Michael Jackson a creat un adevarat fenomen menit sa urce starul pop la rang de rege. Si de ce nu ar fi asa?

O cariera muzicala inceputa la varsta frageda, o voce atipica asezonata cu un talent ce te duce cu gandul la harurile divine, descriu cel mai bine fenomenul de azi. Si pentru ca satisfactia sociala sa fie complet multumita, mai poti adauga si condimentul mediatic iutit cu aplomb de o nevoie psihotica de a transforma negrul in alb.

Viata lui Michael Jackson nu isi gaseste locul in foile mazgalite ale unui fan devotat, daramite in 2 pagini ale unui articol pedepsit sa cada in haul subiectivismului.

Si asta de ce? Pai este simplu! Latura polivalenta a lui Michael ingreuneaza munca. Este Michael -artistul, Michael –individul prins in relatii interumane, Michael -fenomenul, Michael -promotorul unei noi culturi pop.

 

Michael Jackson - artistul

Pentru a-l descrie pe Michael – artistul, ai avea nevoie de vreo 10 pagini disponibile pentru a insira trofeele, discurile si onorurile primite de-a lungul carierei.

Michael Jackson - individul prins in relatiile interumane

Pentru a-l surprinde in linii cat mai clare pe Michael – individul prins in relatiile interumane, ar trebui sa incepi cu Lisa Marie Presley , o casnicie sortita esecului, sa adaugi putin deliciu frazei, aducand aminte de Liz Taylor si Diana Ross si sa termini printr-o casatorie cotidiana cu Debbie Rowe.

 

Michael Jackson - fenomenul

In ceea ce-l priveste pe Michael – fenomenul, vocea poporului ar satisface lacomia cititorului imbatat de sentimentul Jacko .

Michael Jackson - promotorul culturii pop

Daca s-ar trage o linie , s-ar scrie simplu: Michael Jackson, promotorul unei noi culturi pop. Si aceasta pentru ca cele descrise mai sus completeaza cu migala acest lucru. Intr-o simbioza perfecta, acestea se completeaza una pe cealalta in jocul detectivului ce cauta esenta acestui fenomen neobisnuit.

Michael Jackson si-a negat rasa, s-a transformat dintr-un om de culoare intr-unul ce l-ar face sa inroseasca si pe Hitler, promotorul rasei pure. A fost acuzat de prejudicii aduse moralitatii sociale, fiind invinui ca a molestat minorii, a cazut in pacatul lacomiei si a risipirii, falimentandu-si averea.

Se zvoneste ca traieste intr-un sicriu din sticla, ca fata i se descompune datorita multitudinilor de operatii estetice si retusuri, ca este dependent de tot soiul de pastile si multe altele.

 

Michael Jackson celebreaza 50 ani

Michael este o umbra ce refuza sa stearga de pe asfaltul prafuit de prea multe dorinte ce nu accepta refuz. Si, totusi, anul acesta, cel ce a capatat renumele de Jacko, regele pop, implineste 50 ani. Momentul va fi celebrat cu mult fast, dar oare fastul acesta va fi suficient pentru a creiona cum trebuie o umbra prafuita de timp?

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea