Muzica

#top melodii #melodii james bond #top melodii james bond #soundtrack james bond

Melodii faimoase aparute in filmele cu James Bond

Filmele din seria James Bond au impresionat prin gadgeturi uluitoare, cascadorii spectaculoase, femei frumoase, si, de ce sa nu recunoastem, prin coloane sonore de exceptie.

Tom Jones - Thunderball

Prezenta pe coloana sonora a filmului omonim, tema principala ar fi trebuit sa se numeasca "Mr. Kiss Kiss, Bang Bang". Desi a fost inregistrata atat de Shirley Bassey, cat si Dionne Warwick, melodia a ajuns pe mainile lui Tom Jones, un cantaret in plina afirmare in acea perioada.

In final, piesa a fost redenumita "Thunderball".

Wings - Live and Let Die

Pe langa faptul ca este una dintre cele mai reusite teme muzicale din filmele cu James Bond, "Live and Let Die" este tototdata o piesa reprezentativa pentru Wings, trupa pe care Paul McCartney a infiintat-o dupa dizolvarea The Beatles.

Piesa a revenit in atentia publicului in anii'90, in varianta interpretata de rockerii de la Guns N'Roses. Ambele versiuni ale cantecului au fost nominalizate la Grammy.

Duran Duran – A View to a Kill

"A View to a Kill" este singura tema muziala din seria James Bond care ajuns vreodata pe locul intai in topul american Billboard Hot 100. Melodia a fost scrisa special pentru coloana sonora a lui "A View to a Kill", film lansat in 1985 si in care rolul agentului 007 era interpretat de inegalabilul Roger Moore.

Tina Turner - Goldeneye

Anul 1995 inseamna un nou inceput pentru seria James Bond. Incepand cu "Goldeneye" sarmantul agent secret britanic incape pe mainile lui Pierce Brosnan. Atunci cand Tina Turner a fost desemnata sa cante melodia de rezistenta din acest film, Bono si The Edge de la U2 si-au unit fortele, iar rezultatul a fost unul nesperat de bun. Piesa "Goldeneye" s-a situat in primele 5 locurile ale topurilor muzicale din majoritatea tarilor europene.

Garbage - The World Is Not Enough

"The World is Not Enough" este o piesa oarecum atipica pe Garbage, stilul ei dramatic si simfonic contractand cu compozitiile cu care trupa si obisnuise fanii pe primele doua albume. Schimbarea a fost de bun augur, lucru semnalat de cea mai mare parte a presei muzicale internationale.

Madonna - Die Another Day

Melodia a aparut in 2002, anul in care a devenit tema principala a filmului "Die Another Day" si anul care Madonna sarbatorea implinirea a doua decenii de la lansarea primului sau single ("Everybody"-1982).


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea