Muzica

#radio #top melodii #melodii despre radio

Melodii despre radio

Radioul continua sa fie una dintre cele mai facile metode de a asculta muzica fara sa platesti niciun ban. Astazi iti propunem cateva melodii interesante despre acest instrument eficient de promovare a muzicii.

Vama Veche - La radio

Piesa "La radio" (2006) face parte de pe "Fericire in rate", ultimul album lansat de defuncta trupa Vama Veche. Interesant este faptul ca in clip apare Paul Ipate, cel care peste ani avea sa devina faimos in toata Romania datorita spoturilor publicitare in care facea reclama produselor Vodafone.

Intamplator sau nu, Paul Ipate a fost distribuit alaturi de Tudor Chirila, solistul Vamii Vechi, in piesa de teatru "Biloxi Blues".

Iris - Ne da la radio

"Ne da la radio" este una dintre piesele cu cele mai obsedante refrene din repertoriul celor de la Iris. Melodia a fost inclusa pe albumul "Iris 2000", material pe care se gaseste si hitul "Casino".

Zob - Radiopunk

"Radiopunk" este una dintre piesele de rezistenta ale celor de la Zob. Vlad Gorneanu si colegii sai protesteaza prin aceasta piesa impotriva calitatii indoielnice a muzicii difuzate de radiourile romanesti in anii '90. Melodia figureaza pe "Telenovelas", album lansat de Zob in anul 1998.

Zob Radiopunk

Queen - Radio Gaga

O alta compozitie care face referire la radio este deja celebra "Radio Gaga" a trupei britanice Queen. Piesa, o compozitie a tobosarului Roger Taylor, a fost lansata ca single in 1984 si a devenit in scurt timp un hit mondial.

Clipul contine imagini din filmul mut german "Metropolis" (regia: Fritz Lang), precum si secvente din alte videoclipuri Queen ("Flash", "Bohemian Rhapsody", "We are the Champions", "Don't Stop Me Now")

R.E.M.- Radio Free Europe

"Radio Free Europe" este unul dintre primele hituri semnate R.E.M. Piesa poate fi auzita pe "Murmur", albumul de debut al grupului, si a ajuns pana pe locul 25 in topurile americane.

The Buggles- Video killed the radio star

Piesa, care a devenit cunoscuta in interpretarea grupului new wave The Buggles, face referire la perioada de aur a radioului, descriind felul in care cariera unui artist a fost scurtata din cauza aparitiei televiziunii.

"Video killed the radio star" este primul videoclip cu care postul MTV si-a inceput emisia in 1981.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea