Muzica

#melodii #top melodii

Top melodii "anatomice"

Astazi ne-am propus sa scotocim in sertarul cu piese tematice. Va propunem cateva dintre cele mai interesante melodii care fac referire la organe si diferite parti ale corpului.

Omul cu Sobolani - Mainile sus!

"Mainile sus" este una dintre cele mai populare piese ale trupei Omul cu Sobolani, o formatie etalon pentru rockul alternativa din Romania. Piesa da titlul albumului aparut in 2002.

Rednex - Cotton Eye Joe

Ne intoarce min anii '90, in perioada in care la moda era eurodance-ul. Suedezii de la Rednex au dat lovitura in 1994, cu "Cotton Ey Joe", o versiune moderna a unui vechi cantec country american.

ZZ Top - Legs

ZZ Top, texanii barbosi care au facut senzatie in 2009 pe scena Salii Polivante din Capitala, sunt responsabili pentru una dintre cele mai frumoase piese dedicate picioarelor. Melodia "Legs" a fost lansata ca single in 1984 si ajuns pana pe locul 8 in prestigiosul clasament american Billboard.

Mike and the Mechanics - Over my Shoulder

Mike and the Mechanics este o alta trupa care ne-a vizitat tara. Formatia in care activeaza Mike Rutherford, chitaristul celor de la Genesis, este cunoscuta si datorita unei piese despre umar, "Over My Shoulder". Melodia a aparut in anul 1995, ajungand pana pe locul 12 in topurile britanice.

Shakira - Hips Don't Lie

Si Shakira are in repertoriul sau melodii care fac referire la unele parti ale corpului uman. Una dintre cele mai cunscute este "Hips Don't Lie", o piesa in care canta despre solduri impreuna cu Wyclef Jean. Lansata in 2006, piesa a ajuns number one in peste 25 de tari de pe glob.

Mamelino - Scoate limba

Mamelino este un proiect muzical efemer autohton care aparut la inceputul anilor 2000 la TV. Nu sunt stim cine sunt membrii lui si nici macar daca a fost lansat vreun album sub aceasta titulatura. In schimb, a ramas single-ul "Scoate limba", cu refren contagios si un videoclip cel putin bizar.

Smiley - Preocupat cu gura ta

Incheiem calatoria noastra muzicala tot cu o piesa romaneasca. "Preocupat cu gura ta" este piesa care s-a auzit in 2009 la majoritatea radiourilor autohntone. Melodia a promovat "In lipsa mea", primul album solo al lui Smiley.



Foto: Wikipedia
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea