Muzica

#electro #dance #pop #rock #alte-genuri #concerte #luna iunie #romania #kraftwerk #limp bizkit #duffy #michael bolton #concert

La ce concerte mergem in luna iunie?

Prima luna a verii ne intampina cu o avalansa de concerte care mai de care mai ispititoare. Nici caldura soarelui de iunie si nici criza economica nu sunt un impediment in organizarea unor concerte de amploare.
 
Duffy, KraftwerkMichael BoltonLimp Bizkit sunt doar cateva dintre marile nume pe care vom avea ocazia sa le vedem pe meleagurile noastre in luna iunie.
 
Pentru inceput avem o veste buna pentru iubitorii fenomenului muzical Pink Floyd. As fi vrut sa va anunt ca vine la Bucuresti chiar trupa Pink Floyd, insa din pacate acest lucru nu prea mai este posibil, avand in vedere ca in ultimii ani formatia a suferit doua mari pierderi (Syd Barret si Rick Wright). 

Totusi, vom avea parte de o trupa tribut Pink Floyd intitulataThe Spirit Of Pink Floyd, care promite un show care va readuce in memoria spectatorilor piese clasice precum “Another Brick in the Wall”,“Shine on You Crazy Diamond”,“Wish You Were Here”  sau“Comfortably Numb”. Spectacolul este programat sa aiba loc pe data de6 iunie la Amfiteatrul Mihai Eminescu din Capitala.
 
Sinead O’Connor aduce muzica irlandeza la Arenele Romane
 
Pe7 iunie la Hala de Muzica din Bucuresti ne asteapta cu un concert cuTito and Tarantula, trupa texana cunoscuta pentru muzica din filmele lui Roberto Rodriquez, "Desperado", "A fost odata in Mexic" si "De la apusul la rasaritul soarelui".
 
 
Pe 11 iunie avem intalnire la Arenele Romane din Capitala cu Sinead O’Connor, artista irlandeza care ne incanta in anii ’90 cu hitul“Nothing Compares 2U”. Sinead O’Connor este una dintre cele mai controversate vedete pop. Se poate “lauda” cu faptul ca are patru copii cu patru barbati diferiti, dar si cu faptul ca si-a schimbat de mai multe ori religia. 

Muzica electronica a inceput cu Kraftwerk

12 iunie este o data la care romanii vor putea sa-i vada in concert pe germanii de la Kraftwerk, considerati, pe buna dreptate, taticii muzicii electronice actuale. Muzica lor este principala sursa de inspiratie a unor curente precum synthpop, electro, techno si house.
 
 
Tot la Sala Palatului, pe14 iunie, va sustine un concert faimoasa cantareata Patricia Kaas, prilej de a fredona refrene pop cu parfum de sansonete:“Mademoiselle Chante Le Blues”,“Mon Mec A Moi”"Les Hommes Qui Passent","Il Me Dit Que Je Suis Belle”.
 
Pe 17 iunie avem program in parcul Herastrau. Teatrul de vara Herastrau , o locatie recent redeschisa marelui public va fi gazda unui concert incendiar in care vor rasuna sonoritati gypsy punk. “Vinovatii” sunt cei de laGogol Bordello, care promit si de aceasta data un cocktail muzical cu ingrediente exotice: muzica lautareasca, punk, rock, trompete, acordeoane si viori.
 
Efectul Placebo
 
Dupa ce in 2006 a umplut Arenele Romane pana la refuz, trupa Placebo revine la Bucuresti cu un nou show si cu piese de pe recent lansatul disc“ Battle For The Sun ”. De data aceasta trupa britanica va concerta la complexul Romexpo din Bucuresti, show-ul fiind programat sa aiba loc pe21 iunie.
 
 
Pe22 iunie ne intalnim la Sala Palatului cutarja turunen, cea care pana nu demult era vocea trupei finlandeze Nightwish.
 
Oare cum ar fi sunat Mozart in varianta rock? Ramane sa aflam singuri pe25 iunie la Sala Palatului. Pe scena va evolua Orchestra Nationala Radio in varianta electrificata, cu nu mai  putin de 8 chitaristi invitati.
 
Duffy canta “Mercy” la Mamaia
 
Cine se afla pe 26 iunie la mare pe plaja din Mamaia va putea  sa o vada in carne si oase peDuffy, tanara senzatie a muzicii britanice, cea care incingea ringurile de dans in 2008 cu hit-ul“Mercy”.
 
 
Pe 27 iunie ne intalnim la Arenele Romane cuBasement Jaxx, un nume greu pe scena muzicii electronice, cei care ani la rand au castigat premii Grammy si Brit pentru cel mai bun act sau cel mai bun album.

Rock langa Arcul de Triumf

Incheiem lista cu inca 2 evenimente de exceptie programate pentru 28 iunie. Primul de pe lista este festivalul Rock The City de pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitala. 2 nume mari: Queensryche si Limp Bizkit. 2 genuri diferite: nu metal si heavy metal. 2 generatii de fani: pustii cu sapca, pantaloni trei sferturi si tenisi si rockerii optzecisti cu geci de piele si ciocate.
 
 

Al 2-lea eveniment de pe 28 iunie este dedicat doamnelor si domnisoarelor vesnic indragostite. Michael Bolton ajunge la Sala Palatului, incercand sa se revanseze pentru concertul anulat de la Bucuresti de anul trecut.  Concertul intitulat “ The very best of me ”  va cuprinde toate hit-urile talentatului artist:"How Am I Suppose to Live Without You", “A love so beautiful”,"Said I Loved You... But I Lied”,"Can I Touch You There" etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea