Muzica

#dance #electro #pop #rock #alte-genuri #concert #luna iulie #2009 #romania #b`estfest #tiesto #christopher uckermann #rbd #prodigy #nighwish

La ce concerte mergem in luna iulie

Daca nu v-ati planificat inca vacanta  si mai amanati concediul din aceasta vara, noi va propunem sa va indreptati atentia spre concertele din iulie, mai ales ca oferta acestei luni abunda in nume mari.  

In functie de gusturile muzicale si mai ales de buget, te poti orienta catre artisti/ trupe precum: TiestoMobyThe KillersSantanaSuzanne VegaNightwish. Noi iti recomandam cam la ce concerte merita sa mergi, ramand ca tu sa te decizi la care iti vei lua bilete.

Fara indoiala principala atractie o reprezinta B’Estfest 2009, festival care a ajuns la cea de-a 3-a editie, al carei start va avea loc pe 1 iulie. Ca si in editiile anterioare B’Esfest este programat sa aiba loc in complexul expozitional Romexpo din Capitala. 

Pe parcursul celor 5 zile de festival vor concerta o serie de nume din zone muzicale diferite: PatriceThe Killers, Manowar, MotorheadMobySantanaAyoOceana, Orbital, Gabriella Cilmi etc.

Patrice
Tot pe 1 iulie ne intalnim cu un eveniment dedicat nostalgicilor. Desi intial era programat sa aiba loc pe 25 iulie, din cauza conditiilor meteo  spectacolul “30 de ani de activitate Generic si Azur” a fost reprogramat pentru 1 iulie.  Generic si Azur sunt formatiile care erau la mare pret in anii ’80-’90. Cu un repertoriu format din cantece de petrecere precum “Se marita Mona mea”, “"Fratele meu", "S-a rupt lantul de iubire", "Mai intoarce, Doamne, roata”, “Pe nisipul de la mare”, cele 2 formatii vor evolua pe scena de la Amfiteatrul “Mihai Eminescu” din Parcul National.

Nu avem RBD, dar avem christopher uckermann

Chiar daca trupa RBD nu mai exista, fanii romani ai formatiei mexicane vor putea sa-l vada Christopher Uckermann intr-un minirecital programat sa aiba loc pe 4 iulie in clubul Kristal Glam din Bucuresti. Spectacolul face parte din cadrul turneului "The Movement".

Pe 16 iulie vom ne vom intalni la Sala Palatului cu Suzanne Vega, artista care va concerta pentru prima oara in Romania. Din setlistul de la Bucuresti nu au cum sa lipseasca “Tom’s Diner” si “Luka”, piesele care au consacrat-o pe Vega.
 
Sibiul se imbraca in straie rock
 
Nightwish
In perioada 17-19 iulie Sibiul devine capitala muzicii rock. Dupa ce in ultimii trei ani pe scena festivalului Artmania au fost prezente nume de rezonanta printre care: Him, AmorphisAnathema, LacrimosaTiamat, My Dying Bride sau Within Temptation , iata ca si in aceast an se anunta un line-up interesant. Astfel, la Artmania 2009 vor concerta  nume precum Nightwish (Finlanda), Tristania (Norvegia), Opeth (Suedia), My Dying Bride (Marea Britanie) si Pain (Suedia).

Si in acest an avem Garana Jazz Festival. Editia din 2009 are loc intre intre 17-19 iunie in Poiana Lupului de la Garana. Pe scena vor evolua trupe precum Platonic Band, Trigon, Misi Farkas Trio, Bega Blues Band & Friends.

Muzica cu aroma de havana


Pe 21 iulie Arenele Romane din Bucuresti vor gazdui concertul grupo compay segundo, una dintre legendele jazz-ului cubanez. Trupa promite sa aduca pe scena de la Arene piese celebre precum: “Chan-Chan”, “Macusa”, “Sabroso”, “Anita”, “Bilongo” (La Negra Tomasa), “Veinte Anos”, “Las Flores de la Vida”. Insa pana la concertul de la Arene acordurile cubaneze marca Buena Vista vor rasuna pe tarmul insorit al Marii Negre, Grupo Compay Segundo facandu-si incalzirea pe 18 iulie la terasa La Cucaracha din Mamaia.

Dj Tiesto
In perioada 23-26 iulie poti da o tura pana la Targu Mures, unde are loc festivalul coke live peninsula (Felsziget), o replica autohtona a celebrului festival de la Sziget. De ce ar trebuit sa mergi la Peninsula? In primul rand pentru capetele de afis (Prodigy,Tiesto si Nine Inch Nails), si in al 2-lea rand pentru atmosfera si nu in ultimul rand pentru prietenii noi pe care ti-i poti face la Peninsula.
 
Finalul lui iulie ne aduce o noua editie a festivalului Folk You. Ca si in ceilalti ani, locul de intalnire al prietenilor folkului ramane acelasi: plaja din Vama Veche. Pentru Folk You 2009, ce urmeaza sa aiba loc in perioda 30 iulie-1 august, organizatorii au reusit sa reuneasca majoritatea legendelor folk-ului romanesc: Mircea BaniciuAlexandru AndriesVasile SeicaruNicu AlifantisDucu Bertzi si Victor Socaciu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea