Muzica

#pop #rock #alte-genuri #electro #jazz #recomandari #concerte #weekend #16-18 octombrie 2009

La ce concerte fugim in weekend (16-18 octombrie 2009)

Este weekend, ai scapat de munca/scoala/alte obligatii si ai chef sa te distrezi.
 
Vrei concerte si nu stii unde sa te duci? Ti-am pregatit mai jos o lista cu ce cantari au loc in weekend-ul 16-18 octombrie.
 
Lista este mare, concerte cam pentru toate feliile muzicale, asa ca nu-ti ramane decat sa alegi ce ti se potriveste. Distractie placuta!

16 octombrie

Puya canta “Undeva-n Balkani” si ale melodii cu iz mai mult sau mai putin de cartier pe 16 octombrie la Resita, in clubul Gladiator.

La Pitesti, Clubul Zion este locul unde poposeste turneul national al baietilor de la El Negro.
 

Iubitorii de jazz ar cam trebui sa aleaga intre doua festivaluri care incep in aceeasi zi. Astfel, la Cluj Napoca se desfasoara transilvania jazz festival in perioada 16-20 octombrie, in trei locuri: Casa de Cultura a Studentilor, Diesel Club si Fashion Club. Anul acesta, capete de afis vor fi pianistul George Cables si saxofonistul Ravi Coltrane.
 
Jazz and More 2009 este celalalt Festival de Jazz care este programat sa aiba loc intre 16 si 18 octombrie la Teatrul Gong din Sibiu. Printre numele de pe afis se regasesc Frank Paul Schubert Quintet, The Fonda/Stevens Group, Mircea Tiberian/Maria Raducanu/Lisle Ellis

Tudor Gheorghe isi continua turneul intitulat "Anotimpurile mele Vara - Toamna 2009" la Iasi, unde va concerta la Casa de Cultura a Studentilor.

Am ajuns la Bucuresti unde oferta de concerte este mult mai bogata. Inna implineste 23 de ani, pe care ii sarbatoreste pe scena din clubul Bellagio. In plus, este singurul concert sustinut de artista in cluburile din Bucuresti in 2009.
 

Maxim Belciug aduce chitara spaniola si flamenco-ul intr-o locatie mai putin obisnuita: un restaurant. Concertul are loc de la ora 20.30 in restaurantul Sangria.

In clubul Control avem concert electro-rock de la ora 22.00 cu trupa canadiana Handsome Furs, „incalzirea” fiind asigurata de doua trupe bucurestene: The Amsterdams si The Mono Jacks.
 

Voievodul Vlad Tepes are de-acum propria opera rock. S-a ocupat de asta formatia Trooper din Targoviste. Albumul botezat „Vlad Tepes – Poemele Valahiei” va fi lansat printr-un concert de doua ore la Palatul Copiilor din Bucuresti, beneficiind si de doi invitati speciali: actorul Cristian Sofron si cantareata de muzica populara Maria Dragomiroiu.

Incepand cu ora 20.00 Marta Collica, Hugo Race & True Spirit si DJ Rogall deschid sezonul de concerte in The Ark.

La Green Hours 22 Jazz Cafe se da jazz polonez. Soundcheck este trupa si 20.00 este ora la care incepe concertul.

La Fabrica avem seara brit pop cu trupele Grimus, Vive la noiz, Eusebio Digital, de la ora 21.00.

Baietii de la Old News promit sa aduca blues-rock-ul in clubul Deja Fu. Concertul lor este programat pentru ora 20.00.

Dupa ce o perioada in care nu am mai auzit prea multe despre Spitalul de Urgenta, iata ca baietii s-au gandit sa mai scoata si ei un album. „F.P.S.” ii este numele si va fi lansat cu mult tam-tam in Silver Church de la ora 22.00.
 

Muzici de dans cu Tom Boxer si Antonia avem la Turabo Society Club. In Frame Club, dupa ora 22.30 se lasa cu un concert de cover-uri sustinut de The Saints.

La Big Mamou urca pe scena Contra Band de la ora 22.00. La concurenta cu cantarea din Big Mamou este concertul One Night Stand din City Blues.

Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers isi instaleaza instrumentele in Piano Cafe. Concertul va incepe in jurul orei 21.00.
 

Elvetienii de la Potage de Jour aduc in Art Jazz Club o combinatie de jazz, salsa si muzica clasica. Daca esti curios cum suna acest mix interesant, te invitam sa ajungi la fata locului in jurul orei 21.30.

E vineri, e ora 23.00 si avem si de data aceasta concert Power Station in Spice Club.

17 octombrie

Sambata, 17 octombrie, neobositul Puya ajunge cu turneul sau in clubul XS din Rovinari. In clubul Live Stage din Bacau se anunta un concert reggae incendiar cu formatia El Negro.

Ajungem si in Capitala unde in perioada 17 - 23 octombrie se desfasoara Festivalul de Muzica Veche Bucuresti 2009. Concertele sunt programate sa aiba loc Ateneul Roman, Galeriile de Arta Dalles.

De la ora 22:00, clubul Hard Rock Cafe gazduieste un concert caritabil sustinut de artistii Analia Selis, Silvia Stefanescu si Mike Godoroja & Blue Spirit. Incasarile obtinute din vanzarea bilete vor fi donate Fundatiei de Chirurgie Laparoscopica si Toracoscopica din Bucuresti.
 

Marcian Petrescu & Trenul de Noapte isi incep calatoria in lumea bluesului in Art Jazz Club, dupa ora 21.00. Aceleasi sonoritati  rasuna de la ora 22.00 si in City Blues, unde vor canta Eugen Caminschi, Mugurel Diaconescu si Gelu Ionescu, intr-un cuvant City Blues Band.

Tot de la ora 22.00 este programat si concertul Rares Totu Blues X-perience din Big Mamou.

In Piano Cafe concertul incepe dupa ora 21.00, sambata seara fiind invitati Bianca Ionescu - voce si Radu Teodorescu – pian.

„Funk Rock Hotel 6” este concertul gazduit de Silver Church si in care vor evolua nu mai putin cinci trupe: Les Elephants BizarresAB4, The Moood, Aria Urbana, The Prostitutes (Cehia).
 

Pe scena din  Clubul Taranului va concerta Trei Parale, o ambitoasa trupa care isi propune sa imbine muzica traditionala romaneasca cu elemente din folcorul altor popoare. Concertul incepe la ora 21.00.

Formatia Marfar este cea responsabila cu buna dispozitie din Coyote Cafe, cantarea fiind programata pentru ora 22.30.

Raku, cel care care canta la un moment dat cu Morometzii, isi lanseaza un nou album solo, intitulat „Rezistenta”. Hip-hop-erul isi prezinta piesele de pe acest disc in fata publicului din Fabrica, de la ora 20.00. Il va ajuta si FaithboX, DJ-ul care va evolua in deschidere.
 
 
Incheiem sambata cu un concert si o trupa despre care nu stim mai nimic. Se cheama Richie Rich, canta in Spice Club la ora 23.00 si... cam atat. Speram ca muzica grupului sa fie cel putin la fel de interesanta ca titulatura acestuia.

18 octombrie
 
Vama lui Tudor Chirila aterizeaza duminica de la ora 22.00 la Targu-Mures, in clubul Jazz&Blues. Din playlistul concertului vor face parte piesele cu care formatia a oferit un show memorabil in cadrul Festivalului "Cerbul de Aur".
 

In clubul Suburbia din Bucuresti avem de la ora 20.00 avanpremiera lansarii albumului "Contradictoriu", semnat Leasa si Rappa.

Pe Alex Tomaselli il putem vedea in Big Mamou, de la ora 21.00, de data aceasta alaturi de trupa Rent-A-Band.
De la ora 21.30, Art Jazz Club gazduieste un concert cu grupul Special Project.
 
Incheiem weekend-ul cu doua concerte de jazz. „Dialoguri si fantezii in jazz” este concertul care ii aduce pe scena Teatrului National pe Ion Caramitru si Johnny Raducanu. Concertul va avea loc de la ora 20.00.
 
 
Imediat dupa concertul de la National, maestrul Johnny Raducanu isi strange cativa prieteni (Teodora Enache, Alin Constantiu, Marian Georgescu, Nicu Dumitrescu, Paul Man, Pedro Negrescu), urca sus la Laptaria lui Enache unde va sustine inca un concert.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea