Muzica

#23-25 octombrie 2009 #weeekend #concerte #recomandari #alte-genuri #electro #dance #pop #rock

La ce concerte fugim in acest weekend (23-25 octombrie 2009)

In cazul in care nu ti-ai facut planuri pentru weekend-ul acesta, te sfatuim sa il petreci in compania muzicii.
 
Iata mai jos cam ce concerte te asteapta in perioada 23-25 octombrie 2009 , atat in Bucuresti, cat si in alte orase din tara.

23 octombrie

Incepem recomandarile muzicale ale inceputului de weekend cu cateva cantari ce au loc in tara. 

Vama are concert la Timisoara in The Note, de la ora 23.00. Tot in Timisoara are concert si Adrian Despot si trupa sa, Vita de Vie. Evenimentul este programat pentru ora 22.00, in clubul Setup Venue. Tudor Gheorghe isi continua  concertele din cadrul turneului "Anotimpurile mele Vara - Toamna 2009", ajungand pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Buzau.
 

Clubul Zodiac din Lugoj are un invitat venit de peste mari si tari. Americanul Terry Lee Burns aduce cu el melodii din zona country-rock.

In cadrul Zilelor Craiovei 2009, festival care incepe pe 23 octombrie avem un concert folcloric extraordinar, cu participarea celor mai renumiti interpreti de gen din tara: Niculina Stoican, Petrica Matu Stoian, Constantin Enceanu, Nineta Popa, Ciprian Pop, Viorica Macovei, Mariana Ionescu, Steliana Sima, Ana Ilca Muresan, Mariana Deac, Dumitru Zamfira.

De la Craiova fugim direct la Bucuresti, unde avem o lansare de disc.  Formatia Byron prezinta publicului “A Kind of Alchemy”, un album alcatuit din raspunsuri la intrebarile unui interviu imaginar, de-a lungul unei nopti ploioase, reporter fiind insusi ascultatorul. Concertul va incepe la ora 22.00, in deschidere evoluand Cvartetul A Quattro si Persona. Tot de la ora 22.00 avem concert de blues cu Tomaselli Trio in City Blues. 

Sala Palatului devine timp de trei zile locul unde jazz-ul este la el acasa. Programul primei seri de Bucharest Masters of Jazz Festival 2009 cuprinde recitaluri semnate Richard Bona si Eliane Elias Quartet.
 
Alina Manole aduce muzica folk in Clubul Taranului, de la ora 21.00. Cantareata promite  doua ore de poveste pe planeta iubirilor interzise, a amantelor, a cuplurilor plictisite, cu umor, ironie si delicatete.  

Daca ajungi pe la ora 19:00 la ceainaria din Libraria Carturesti ai parte de un vernisaj cu muzica semnat Alexandrina Hristov. Artista are doi invitati speciali care dau un plus de savoare evenimentului: Andrei Gheorghe si Mitos Micleusanu.

In Laptaria lui Enache se lasa cu o aniversare. Zob sarbatoreste 16 ani, 6 luni si 3 zile de la infiintarea sa. Sunt curios daca punkerii vor incepe concertul fix la ora 22.38, ora trecuta pe afis.
 

Pe scena din Art Jazz Club evoluaza de la ora 21.30 Trio Papiol, adica  Mircea Tiberian - pian; Maria Raducanu - voce; Lisle Ellis - bass. Acelasi trio ii va incanta o seara mai tarziu si pe melomanii adunati in Green Hours 22 Jazz Cafe.

La Turabo Society Club petrecaretii se intalnesc cu Jaba, artistul cu care Yves Larock a colaborat la hit-ul “ Rise Up ”.

In Piano Cafe este seara de tango cu Jezebel - voce; Toni Nita - pian; Radu Miculita - chitara. Concertul incepe la ora 21.00. De la ora 22.00 avem Richie Rick Live in Spice Club.

Inca o lansare de album se intampla la Fabrica, de  la ora 22. Trupa se numeste Rain District, iar discul pe care il vor prezenta spectatorilor poarta titlul “Sounds I Hide”. In Frame e concert de coveruri cu  trupa The Saints. Adunarea se da in jurul orei 22.00.

24 octombrie

In piata Vasile Milea din Pitesti e in plina desfasurare targul Toamna Pitesteana 2009. Evenimentul gazduieste expozitii cu vanzare de produse agro-alimentare de sezon, legume, fructe, flori, masini si utilaje agricole, comert cu produse de artizanat, terase de alimentatie publica. Nu vor lipsi nici concertele, principala atractie a serii fiind show-ul trupei Vama care va incepe la ora 20.00.

La Zilele Craiovei avem concerte cu Magazinul de Muzica, Black BoxTudor GheorgheVoltajIris. Nu trebuie ratat recitalul serii sustinut de celebrul cantaret american Michael Bolton.
 

Brasovenii sunt asteptati de la ora 21.00 in Club Bulevard pentru un show hip-hop cu Grupul de rezistenta. “Basul si cu toba mare” al Vitei de Vie va rasuna de data aceasta la Arad, in club Flex.

Galatenii care ajung in Disco Vip 2000 ii vor vedea pe scena pe Guess Who si Spike. Clubul Bamboo din Cluj-Napoca este locul unde sambata Deepside Deejays isi dau intalnire cu fanii.

Tot la Cluj se lasa cu rock alternativ marca Luna Amara. Concertul, programat pentru Irish Music Pub, este prilejuit de lansarea videoclipului “Chihlimbar”.

Iesenii petrecareti au parte de 12 Hours Dance Marathon 3, de la ora 20.00. La Era Shopping Park vor mixa Hernan Cattaneo, Negru, Sebo, Mike, Zotist si Cote.

In Capitala, in cea de-a  doua zi de Bucharest Masters Of Jazz Festival 2009 spectatorii se delecteaza cu recitaluri semnate Chick Corea, Lenny White si Stanley Clarke, incepand de la ora 20.00.

Ioan Gyuri Pascu pregateste impreuna cu The Blue Workers un concert in Hard Rock Cafe de la ora 22.30. Este un concert in care  spectatorii vor avea parte de folk, blues, rock, country-blues si chiar opera, intr-o interpretare unica.
 

Trupa El Negro promite nisip, palmieri si valuri de veselie celor care ajung in Suburbia, dupa ora 22.00. Si pe langa aceasta intervine si o surpriza de proportii: El Negro va canta unplugged pentru prima oara.

In Live Metal Club este seara metal cu trupa Ashaena, care isi lanseaza cu aceasta ocazie un prim album intitulat “Cei nascuti din pamant”. In Art Jazz Club se poarta jazz-ul unguresc. Peter Sarik Trio urmeaza sa urce pe scena de la ora 21.30.

La Arenele Romane avem petrecere drum and bass cu doi dintre membrii State of Mind. Daca ajungi in Big Mamou pe la ora 22.00 ai blues cu Ride On Band. O ora mai tarziu Power Station isi incepe cantarea in Spice Club.

25 octombrie

Duminic, la Zilele Craiovei vin folkistii. De la ora 19.00 vor sustine mini recitaluri: Maria Gheorghiu, Cristian Buica, Raul Carstea si Neculae Constantin.
 
 
Iubitorii de jazz se intalnesc de la ora 20.00 la Sala Palatului din Bucuresti cu Brandford Marsalis  si Mike Stern Band.

In Fabrica se intampla de la ora 19.30 un concert Deathdrive, cu ocazia lansarii albumului "War Within-opus one in C# minor”. Invitat special va fi Catalin Chelemen (Coma), iar in deschidere vor incalzi atmosfera trupele Proof si Deadeye Dick.

Si in Suburbia se lanseaza un album. Este vorba despre ”The Pungency of Carnage” semnat Necroville. In cadrul concertului vor mai evolua: Illuminati, Clitgore, First Division si IDOL.

In Silver Church are loc festivalul-concurs “Maximum Rock- Suport pentru Underground”. Obiectivul acestui festival este de a promova formatiile tinere ce cânta 100% live, indiferent de stilul rock abordat. Pe scena The Silver Church Club vor concerta de la ora 20.00 urmatoarele trupe: ACT, Fortuneteller, Icory, Spitfire, Respect, Evo, Paradigma si Hush.

De la ora 21.30 in Art Jazz avem etno jazz adus de Giovanni De Cecco (Italia). Lista concertelor programate pentru acest weekend se incheie cu un concert cu Johnny Raducanu si prietenii sai, incepand cu ora 21.00, in Laptaria lui Enache.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea