Muzica

#interviu #krypton #interviu krypton

Krypton se intoarce la radacini (interviu)

Baietii de la Krypton se intorc in 2012 cu forte proaspete si un anunt-surpriza: revin la sound-ul hard rock care i-a consacrat in anii '90. Mai multe detalii ne ofera chiar Eugen Mihaescu, chitaristul si fondatorul trupei.

Am observat ca tendinta trupelor este sa evolueze de la necomercial la comercial. In 2012 Krypton face exact invers si revine la radacini, la rockul pe care-l practica pe vremuri. Ce v-a determinat sa faceti acest pas?

Eugen Mihaescu: Am incercat "macazul" acesta in anii 2000, dand nastere primului album din patrimoniul trupei KRYPTON cu o amprenta ultra-comerciala si intitulandu-l chiar asa: "COMERCIAL". Era un moment de schimbare totala pe piata muzicala, vis-a-vis de tot ceea ce cunostea publicul nostru! Atunci am pierdut - castigand in scurt timp un alt val de fani, fani ce "digerau" o muzica mai facila, mai relaxanta, mai departe de identitatea mea de compozitor si interpret, mai departe de muzica noastra "o tempora" , dar moda si imaginea trupei (vezi perioada Fodor) trebuia imbracata intr-o alta "haina", cea a secundei moderne, a prezentului si a stilului nonconformist! Asa m-am mulat pe "creatorul" de hituri, pe care tot Maria sa Publicul si valurile timpurilor respective le-au recunoscut si ne-au facut sa ne schimbam pentru un timp: FOLDERUL! Devenisem o trupa comerciala, ca stil, evident!

"Pasul" pe care il facem azi este o reintoarcere la propria IDENTITATE a noastra de muzicieni-creatori-interpreti, reveniti dupa lungi drumuri la "radacinile" ce ne-au inspirat si ne-au inaltat, dandu-ne un nume, un stil si o marca reconoscibila in cartea rock-ului autohton: KRYPTON! Cu siguranta, toti am trecut prin acest sistem de filtrare "necomercial-comercial" si cred ca pentru toti membrii e o mare sete si dragoste de revenire la "maternitatea unde am facut ochi cu totii...!".

Desi Krypton a anuntat recent ca se reuneste in formula de aur, din ea lipseste Dragos Docan. Ce s-a intamplat cu el?

Eugen Mihaescu: Asa e!...Daca anuntam formula de "platina", atunci era si Docan, dar asa se intelege ca fiind de aur, unul singur lipseste...(pentru cunoscatori...!!!). DRAGOS DOCAN a refuzat de 18 ani sa mai aiba vreun contact cu scena si este alegerea lui! Noi toti am insistat, dar raspunsul lui a fost acelasi si ii respectam aceasta optiune!

Exista un concert special pe care-l veti sustine pe 10 mai, la The Silver Church. La ce sa se astepte fanii vostri?

Eugen Mihaescu: Suntem aproape de implinirea a trei decenii de existenta si cum nimic nu e intamplator in viata, DUMNEZEU a facut in asa fel incat sa fim din nou impreuna! Repornind "motoarele", ne-am gandit la acest concert REGAL KRYPTON-REUNION sa includa TOT ce ne-a consacrat din timpurile "de odinioara", piese aparute pe albumele "FARA TEAMA, "LANTURILE", cat si lucrari scrise in etapele ce au facut ca aceasta trupa sa nu-si termine "combustibilul" si sa mearga MAI DEPARTE! Este o reteta in totalitate rock cu toate condimentele specifice unui bun gust si cvasi rafinat: neo-clasic rock ,funk-rock, alternative...

Multi se intreaba ce se intampla cu albumele aparute pe vinil sau casete. Cand vom avea ocazia sa ascultam "Lanturile" si "Fara teama" pe CD?

Eugen Mihaescu: Este si o tema pe care speram sa o rezolvam cat de curand - aceea de a reimprima "LANTURILE" si "FARA TEAMA " pe un suport CD! Suntem deja in discutii atat cu casa de discuri ELECTRECORD, cat si cu producatorul muzical!

Ce se va intampla cu EMG Band, proiectul aparut in toamna anului trecut si in care sunt implicati Gabi 'Gurita' Nicolau si Eugen Mihaescu?

Eugen Mihaescu: EMG este un copil mai mic al KRYPTON-ului, o mica flacara ce a renascut, un FOC APRINS mult mai demult...! Prin acest mic artificiu mi-am putut chema din nou vechii prieteni sa vina FARA TEAMA, sa ne mai "incalzim" la o vorba, la o amintire, la o cantare...!Despre EMG vom mai vorbi, el trebuie "sa creasca...!".

Ce pregateste Krypton dupa concertul de la The Silver Church?

Eugen Mihaescu: Am semnat deja cu o firma de productie-evenimente, firma care se ocupa de programul nostru. O sa urmeze un turneu in Ardeal si odata cu sezonul estival, participarea noastra in concertele de profil organizate pe litoral caci doar acum am reintrat in rock- FOLDERUL natal...!

foto : Facebook

Material realizat de Catalin Pavel

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea