Muzica

Juanes la Bucuresti -o seara 100 % latino


3 septembrie 2008 , Sala Polivalenta, Bucuresti. Peste 3000 de spectatori s-au adunat pentru o seara 100% latino.

Incalzirea a fost facuta de cantareata Analia Selis . Frumoasa argentinianca si-a facut aparitia pe scena in picioarele goale. In cele 30 minute ale recitalului a reusit performanta sa faca ce altii nu pot in doua ore.

A dansat, a cantat alaturi de public, si-a prezentat trupa de instrumentisti, ba chiar a interpretat si 2 piese alaturi de Catalin Josan . Totul in numai 30 de minute. Era sa uit ! O mare bila alba pentru curajul Analiei de a canta alaturi de Catalin "Mas Que Nada”, o celebra piesa preluata din repertoriul lui Sergio Mendes.

In pauza de dupa concertul Analiei am avut timp sa socializez cu doua fane ale lui Juanes , care asteptau cu sufletul la gura aparitia columbianului. Sunt femei trecute de 50 de ani, una originara din Romania, dar stabilita in Germania, cealalta austriaca get beget.

Romanca imi zambeste tot timpul si imi spune ca oamenii de aici stiu sa se distreze mai bine decat la concertele din Germania. Intre timp, cealalata isi pregateste un intreg arsenal. Un tricou cu Juanes plin de autografe, un steag al Elvetiei si multe insigne. Austriaca imi povesteste ca este pentru a 10-a oara cand il vede pe Juanes pe scena. Ma intreaba cu o usoara jena in glas daca voi sta in fata scenei tot timpul concertului. Ii spun ca timp de 3 piese voi sta acolo pentru a fotografia si pe urma poate sa-l vada mai bine pe Juanes.

Brusc luminile se sting si timp de 2-3 minute publicul scandeaza numele lui Juanes. Juanes apare pe scena cu chitara in mana si ataca cu o piesa “grea “ : “A Diod le Pido”. A urmat apoi "No Creo en el Jamas", poate cea mai rock piesa a serii, melodie prin care Juanes s-a intors la radacinile sale muzicale.

Show-ul lui Juanes a avut toate ingredientele unui concert reusit. Ritm sustinut, prezenta scenica, sunet curat si comunicare permanenta cu publicul. Public feminin in proportie de 80%. Probabil ceilalti 20 % erau barbatii tarati de sotii/prietene la concert. Interpretul columbian nu a ratat ocazia sa flateze doamnele romance prezente in sale numindu-le “cele mai frumoase femei din Europa ”. Nu au lipsit nici columbienii de la show-ul lui Juanes. Am descoperit surprins in sala 2 steaguri ale Columbiei care nu au avut stare tot timpul concertului.

Hit-ul “La Camisa Negra” a fost pastrat pentru finalul concertului. Sau mai bine zis pentru finalul timpului regulamentar de joc. Au existat si prelungiri pentru ca altfel nu se putea. Spectatorii refuzau parca sa paraseasca sala, fara a mai cere un bis. Au fost 5 minute in care Polivalenta practic duduia de tropaielile celor care mai vroiau o portie de Juanes. Juanes s-a intors pe scena, oferind nu una, ci 3 piese fanilor sai.

Dupa concert, nu am mai reusit sa le gasesc pe cele doua fane din Austria si Germania. Sper totusi sa gaseasca aceasta galerie foto cu imagini din timpul concertului lui Juanes.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea