Muzica

#johnny raducanu #declaratii johnny raducanu #interviu johnny raducanu

Johnny Raducanu: "Ingamfati si sinistri, si ca mutra, si ca inteligenta, astia sunt politicienii romani!"

Maestrul Johnny Raducanu s-a stins din viata la varsta de 79 de ani in data de 19 septembrie, insa a lasat in urma sa declaratii spumoase si o mostenire muzicala ce va dainui peste generatii. Si daca nu se sfia sa vorbeasca deschis despre muzica si despre femei, Johnny Raducanu nu a ezitat sa isi exprime parerea sincera, nu doar o data, si cu privire la politica.



Una dintre cele mai faimoase declaratii ale cantaretului de jazz este legata de decoratia pe care Ion Iliescu i-a oferit-o pe vremea cand era presedintele Romaniei, facandu-l cavaler. Intrebat fiind care ii este parerea despre politica si despre acea distinctie primita, Johnny Raducanu a spus: "Politica nu mi-a placut niciodata. Ce dracu' sa-mi placa la ea?! Iliescu mi-a dat o decoratie si m-a facut cavaler. L-am intrebat la ureche in timpul ceremoniei la ce e bun ordinul ala. 'Pai, cand o sa mori, o sa se traga trei salve de tun.' 'Ma cac pe ele de salve!', i-am raspuns."

Johnny Raducanu si-a completat declaratia referitoare la decorarea sa cu Ordinul Meritul Cultural in Grad de Mare Ofiter la categoria muzica intr-un interviu acordat publicatiei Suplimentul de Cultura, in care "monstrul sacru" al muzicii jazz de pe plaiurile mioritice sustinea vehement faptul ca nu are nevoie de aceasta. "Fiti seriosi! Romania nu trebuie sa ma decoreze pe mine, am decorat-o eu pe afara, pe unde am cantat, prin locuri pe unde oamenii nu stiau nici cine e Nadia Comaneci sau Ilie Nastase."

Aversiunea lui Mr. Jazz of Romania impotriva lumii politice a fost evidenta si intr-un interviu acordat, in 2009, revistei VIP. Johnny Raducanu a vorbit, in stilu-i caracteristic, despre figuri politice insemnate precum Videanu, Hrebenciuc si chiar Traian Basescu, evidentiindu-si dezgustul pentru coruptia din sistemul romanesc. "Inainte de venirea comunistilor, Braila, de unde sunt eu, erau un oras cosmopolit. Traiau acolo greci, turci, italieni si vreo doi romani.

Si tin minte ca era o expresie: e ciorditor, dar e baiat bun. Cum e baiat bun?, intrebam eu, daca e ciorditor...'Gionica, ala ciordeste, dar mai lasa si de prasila!', mi se spunea. Pai astia din politica mai lasa ceva? Acum ceva vreme mi-am aranjat si eu locul de veci la cimitir si am cumparat niste marmura. M-a costat ceva. Dar am auzit ca Videanu detine o mare cantitate de marmura in Romania. Pai cum? Cine e asta sa aiba toti muntii de marmura din tara? Asta e hot si nu-l baga nimeni la puscarie?! O sa-mi iau un pistol din ala cu bile sa-i trag una in fund sa-l usture trei ore! Nu le e rusine? Dar Hrebenciuc? Cine l-a pus in politica?

Ce a facut asta efectiv, ca tuturor le este frica de el? Ingamfati si sinistri, si ca mutra, si ca inteligenta, astia sunt politicienii romani! Ar trebui sa fie omorati ca oameni politici! Iar astia care ii fac curte lui Basescu ii cunosc eu, sunt cu totii niste gainari! Din pacate, votul e inutil. Eu n-am votat niciodata si nici n-o sa votez. Chiar daca votul e bun, e mancat imediat. Din cauza coruptiei."

In pofida dispretului fatis a lui Johnny Raducanu pentru lumea politica, odata cu decesul sau, figuri importante, precum presedintele PNL, Crin Antonescu, si-au exprimat regretul referitor la disparitia maestrului: "Dumnezeu sa-l ierte! Ne paraseste una dintre marile personalitati ale unei lumi romanesti, pe care o pierdem cu fiecare zi. [...] Si nu as spune decat, asa cum spunea el, evocand dorul de un alt mare disparut, Nichita Stanescu , ca ne va fi tare, tare dor de Johnny Raducanu."

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea