Muzica

#festivalul mamaia copiilor #creatie si interpretare #cultura constanta #concurs interpretare

Incepe Festivalul "Mamaia Copiilor" 2013

Festivalului National de Creatie si Interpretare „Mamaia Copiilor”, care se desfasoara saptamana aceasta la Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta.

Prezentatorii evenimentului sunt Iasmina Saraj si Adina Chis (castigatoare ale mai multor concursuri de interpretare, printre care se numara si cateva editii ale Festivalului „Mamaia Copiilor”) si Andi Juganaru (realizator de emisiuni radio). Cei trei prezentatori vor intra in rolurile unor personaje din mitologia greaca: Andi il va interpreta pe Orfeu, Iasmina va fi Thalia (muza comediei), iar Adina o va interpreta pe Euterpe (muza poeziei lirice).

Telespectatorii vor putea urmari sectiunile de interpretare si de creatie in zilele de joi si vineri (11 si 12 iulie), de la ora 19.10 (partea I) si de la ora 20.30 (partea a II-a). TVR 2 va transmite evolutiile celei de-a treia zi de concurs sambata (13 iulie), de la ora 18.50. Duminica (14 iulie), melomanii mai mari si mai mici ii vor putea cunoaste pe castigatorii de anul acesta in cadrul Galei Laureatilor, incepand cu ora 19.10 (partea I) si de la ora 20.30 (partea a II-a).

In cadrul Galei Laureatilor vor fi acordate si doua trofee care poarta numele compozitorului Aurel Manolache, cel care a creat acest festival de muzica usoara in 2001, alaturi de compozitorul Dumitru Lupu, pentru a descoperi copii si adolescenti cu talent muzical deosebit.

Juriul festivalului este compus din muzicologul Smaranda Oteanu Bunea - presedinte, soprana Felicia Filip, cantareata Nicoleta Matei, compozitorii Viorel Gavrila si Andrei Tudor, textierul Marian Stere si vedeta TVR Iuliana Marciuc.

Festivalul "Mamaia Copiilor" editia XIII va putea fi urmarit in perioada 11-14 iulie la TVR 2 si online pe TVR+, in sectiunea Live.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea