Muzica

#Horia Mihail #bucuresti #turneu #pianul calator #turneu weekend

Horia Mihail si "pianul calator" pleaca in turneu prin Capitala in acest weekend

Pianistul Horia Mihail porneste in turneu cu "pianul calator", iar prima oprire este in Bucuresti. Astfel, sambata si duminica, incepand cu ora 17.00, in parcurile Cismigiu si Herastrau vei putea urmari doua spectacole in aer liber, ascultand muzica lui L. V Beethoven.


Turneul "Pianul calator"

"Pianul calator" se afla deja la a treia editie, iar aceasta calatorie va incepe in weekend in Bucuresti si va lua sfarsit la Tulcea, la Teatrul Jean Bart. Traseul strabatut in turneul "Pianul Calator" va include zona Moldovei, la Barlad, Tecuci si Roma, dar trece si Prutul si ajunge la Chisinau. In ultima parte a turneului, "pianul calator" ajunge in Dobrogea. Traseul pianului poate fi urmarit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecventele posturilor de radio publice.

"In spiritul dorintei noastre de a oferi bucurestenilor produse culturale de calitate, ne-am alaturat cu entuziasm partenerilor de la Radio Romania Cultural in organizarea evenimentului «Pianul Calator». Ne bucuram ca am putut sustine aceasta initiativa si speram ca publicul sa fie cel putin pe masura talentului lui Horia Mihail", a declarat Mihaela Paun, directoare ArCuB, institutie care sprijina turneul "Pianul calator", informeaza Mediafax.


Recital la Sala Radio

Pe 17 aprilie, pianistul Horia Mihail va sustine un recital la Sala Radio in care va interpreta sonatele "Patetica", "Sonata Lunii", "Appassionata" de L. van Beethoven, iar pe 19 aprilie "Concertul nr. 4 in Sol major pentru pian si orchestra, de acelasi compozitor. La acest recital pianistul va fi acompaniat de Orchestra Nationala Radio, dirijata de Jin Wang.

Biletele pentru aceste spectacole sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane semnalizate Bilete.ro si la casa de bilete a Salii Radio.


Cine este Horia Mihail

Pianistul Horia Mihail a debutat la varsta de 10 ani, in orasul sau natal - Brasov, interpretand Concertul in Re major de J. Haydn. De atunci, a concertat de peste 200 de ori cu majoritatea orchestrelor simfonice din Romania, inclusiv cu Filarmonica "George Enescu" din Bucuresti si cu Orchestra Nationala Radio.

Sursa foto: pianulcalator.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea