Muzica

#george enescu #google #compozitor george enescu

Google celebreaza nasterea lui George Enescu

Pe 19 august 2011, motorul de cautare Google a afisat un logo special creat pentru a celebra implinirea a 130 de ani de la nasterea marelui nostru compozitor, George Enescu .


Aceasta este una dintre putinele dati in care Google aduce un omagiu personalitatilor din Romania.

Tot cu ocazia implinirii a 130 de ani de la nasterea lui Enescu, in satul natal al artistului se organizeaza un eveniment special.

Spectacolul are loc duminica, 21 august, la Casa Memoriala `George Enescu`. Cvartetul `String` va interpreta, in curtea casei memoriale, arii din lucrarile lui George Enescu, dar si ale compozitorilor Johann Sebastian Bach , Fritz Kreisler si Bela Bartok, iar actorul Daniel Badale, de la Teatrul National I.L. Caragiale din Bucuresti, va recita poezii de Mihai Eminescu, Nichita Stanescu, Ion Minulescu si George Bacovia.

George Enescu s-a nascut la data de 19 august 1881, in localitatea Liveni, din judetul Botosani si s-a stins din viata la Paris, pe 4 mai 1955, la varsta de 74 de ani.

Foto: captura Google
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea