Muzica

#lenny kravitz #michael jackson #bucuresti #artisti #budapesta #artisti straini

Gafe de neiertat - Artisti straini care au confundat Bucurestiul cu Budapesta

Una dintre marile frustrari ale romanilor care obisnuiesc sa mearga la concerte este legata de confuziile pe care artistii veniti de peste mari si tari le fac atunci cand concerteaza pe meleagurile noastre. Nu de multe ori, cantareti de seama au incurcat borcanele si au crezut ca Bucurestiul este Budapesta.

Greseala nu ar fi fost atat de grava daca n-ar exista aceasta "simpatie" pe care cele doua popoare vecine si-au cultivat-o de-a lungul secolelor.


Michael Jackson, prima victima a confuziei Bucuresti - Budapesta


Primul "Hello, Budapest" din istoria marilor concerte de dupa '90 a fost rostit chiar de regretatul Michael Jackson. Confuzia a fost facuta de megastar chiar de la balconul Casei Poporului.

In toamna lui 1995, visul multor generatii de rockeri se implinea pe scena Salii Polivalente din Capitala, acolo unde urca Iron Maiden. Bucuria primului concert Iron Maiden in Romania a fost umbrita de gafa lui Blaze Bayley, solistul din acea perioada. In pauzele dintre piese, Bayley a inceput un discurs in care explica ca se bucura ca trupa sa concerteaza in cele din urma aici, in Budapesta. Evident, spectatorii au reactionat rapid si a urmat o repriza de huiduieli si fluieraturi.

2008 poate fi considerat anul confuziilor Bucuresti - Budapesta. Mai intai in luna iunie, David Coverdale, solistul trupei Whitesnake, le adreseaza fanilor de la Romexpo salutul "Good evening Buda... Oh, Bucharest!".


Lenny Kravitz si concertul de pe Stadionul Cotroceni din Ungaria


La cateva saptamani dupa acest incident, este randul lui Lenny Kravitz sa gafeze. "Avem nevoie de Ungaria pentru 'Love Revolution' (denumirea turneului si albumului artistului - n.r.)", le-a spus Kravitz spectatorilor care au platit bilete sa-l vada in carne si oase pe Stadionul Cotroceni din Capitala.

Orgoliul national al romanilor a fost din nou jignit, iar huiduielile au inceput sa curga. Ulterior, cantaretul american si-a recunoscut greseala. "Imi pare rau, asa se intampla cand locuiesti intr-o camera de hotel. Stiu unde sunt. Avem nevoie de Ro-ma-ni-a pentru Love Revolution", s-a corectat Kravitz.

Si cei de la Metallica ne-au confundat cu maghiarii. Desi James Hetfield si colegii sai au mai avut ocazia sa cante la noi in 1999, la concertul din vara lui 2008 romanii au primit vigurosul salut "Hello, Budapest".

Sursa foto: wall.alphacoders.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea