Muzica

#jaz #johnny raducanu #festival de jazz #tribut johnny raducanu

Festival de jazz, denumit dupa Johnny Raducanu

Autoritatile brailene pun la punct detaliile organizarii unui Festival de Jazz care sa poarte numele " Johnny Raducanu ", in memoria marelui artist roman.


Prima editie a festivalului " Johnny Raducanu" ar urma sa aiba loc in 2012 la Braila , insa pana acum nu au fost stabilite programul si data desfasurarii evenimentului.

Secretarul Consiliului Judetean Braila, Nicu Filote, a declarat pentru Agerpres ca decizia organizarii unui festival cu numele "Johnny Raducanu" a fost aprobata in urma cu cateva luni.

Maestrul jazzului a fost de acord cu acest proiect si urma sa stabileasca detaliile, a mai spus Filote.

Potrivit acestuia, festivalul va fi organizat "sub auspiciile maestrului Johnny Raducanu" si va fi deschis atat artistilor consacrati de jazz, ca si celor care cauta sa cucereasca scena jazz-ului.

Johnny Raducanu s-a nascut la 1 decembrie 1931 in Braila, oras al carui cetatean de onoare a si devenit in urma cu cativa ani.

Intr-un interviu mai vechi, Johnny Raducanu marturisea ca in Braila a invatat sa cante, asa ca nu are cum sa nu-si iubeasca orasul natal.

Sursa foto: cotidianul.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea