Muzica

#romania #hotel fm #gabriel baruta #eurovision 2011 #david bryan

Eurovision 2011: Povestea trupei Hotel FM

Povestea Hotel FM, trupa care reprezinta Romania la Eurovision Song Contest 2011, incepe in 2005.

“In urma cu cinci ani ne-am adunat mai multi muzicieni din vestul tarii si am pus bazele acestei trupe, am compus, am facut repetitii si am inregistrat cateva piese. Au urmat cateva concerte in mai multe orase din Transilvania, un mini turneu in Germania, dupa care vocalistul de atunci s-a retras, luandu-i locul David Bryan . Au urmat o serie de concerte in cluburi, viata frumoasa, dupa care doi membri (sectia ritmica-tobe si bas) s-au mutat in Bucuresti fiind solicitati pentru mai multe proiecte muzicale. Am ramas uniti, Hotel FM exista si ne intalnim pentru a sluji muzica ori de cate ori ni se iveste ocazia”, ne declara in 2010 Gabriel Baruta, chitarist si membru fondator Hotel FM.

Tot el ne-a spus de unde se trage numele de Hotel FM: “Imi plac calatoriile, camerele din hotel care tot timpul sunt altele, e un mister, e ceva nou + termenul FM care este prescurtarea  de la frequency modulation, un cuvand des intalnit in tehnologia muzicala.”.

In 2008, Hotel FM ia contact cu un prim eveniment de anvergura, festivalul “Cerbul de Aur”, unde participa cu doua compozitii proprii ("Feeling Down" si "Heaven’s Gate").

Doi ani mai tarziu, Hotel FM intra in hora Eurovisionului. Participa la selectia nationala Eurovision cu piesa “Come As One”, muzica Gabriel Baruta si versurile Alexandra Ivan.

“'Come as one' este o piesa la care ma gandeam de ceva vreme si intotdeauna mi-am imaginat un text frumos si maret, nu voiam nici o clipa sa aiba un text de dragoste, iar cand am vazut versurile Alexandrei Ivan m-am hotarat, o vreau la Eurovision, e o piesa cu mesaj puternic, dar nu agresiv, interpretata cu mult feeling, bun simt si consider ca e cea mai potrivita pentru a reprezenta Romania”, povestea anul trecut chitaristul Hotel FM.

“Come As One” nu a reusit a castige Selectia Nationala Eurovision 2010, insa a ocupat un promitator loc 4.

Cei de la Hotel FM au recidivat insa  anul urmator, inscriindu-se in concurs cu o noua piesa, “Change”. “Povestea acestei piese este cat se poate de simpla. Cu putin timp inainte de selectia pieselor m-am gandit sa creez o piesa dinamica si pozitiva. Astfel, stand la o vorba cu David, m-am asezat la pian si piesa a venit de la sine, iar pentru versuri am ramas la colaborarea cu Alexandra Ivan”, declara Gabriel Baruta in decembrie 2010, intr-un interviu pentru www.replicavedetelor.ro.

Revelionul 2010-2011 le-a adus baietilor de la Hotel FM cel mai frumos cadou: castigarea Selectiei Nationale Eurovision 2011.

In februarie 2011, Hotel FM da startul unei campanii de promovare a piesei “Change”, melodia cu care reprezinta Romania in competitia de la Dusseldorf, Germania. Urmeaza o serie de cantari in  Republica Moldova, Marea Britanie, Italia, Bulgaria.

Tot in luna februarie, Hotel FM intra in gura presei de scandal. Motivul: o inregistrare video in care David Bryan, solistul trupei, este surprins in timp ce se masturba in fata calculatorului.

La acea vreme, Marina Almasan, coordonatorul proiectului Eurovision, declara ca acest scandal nu va afecta imaginea Romaniei in cadrul concursului:  "Eu in calitate de coordonator al proiectului pot sa spun ca nu raspund de participantii la Eurovision decat daca are legatura . Nu eu am ales reprezentantii. Romanii i-au ales. Nu este problema noastra ce fac ei in viata particulara. Imaginea Romaniei nu are nicio legatura cu discutiile de pe Internet ale cantaretului. Este doar o explozie hormonala a unui tanar. Atat timp cat el lupta pentru Romania, nu conteaza ce face el pe Internet".

Pe principiul “Cainii latra, caravana trece”, Hotel FM si-a vazut in continuare de treaba, iar in luna martie a lansat si videoclipul de promovare a piesei “Change”. Cu aceasta ocazie, Hotel FM a aratat lumii intregi si cateva dintre frumusetile turistice ale Romaniei: Castelul Bran, hotelul si biserica de gheata de la Balea Lac, Salina Turda, zona Bran - Moeciu. 

Pe 2 mai 2011, Hotel FM a plecat la Duselldorf, orasul care gazduieste Eurovision Song Contest 2011. Cei de  la Hotel FM au sustinut pana acum doua repetitii, reusind  sa castige de partea lor o buna parte a jurnalistilor straini acreditati la eveniment, acestia catalogand prestatia trupei romanesti drept "energica si cu efecte vizuale interesante".

"Solistul a avut o prestatie vocala impecabila, farmecul reprezentatiei fiind accentuat de spectacolul elaborat de pe scena", se arata pe www.eurovision.tv, pagina web a competitiei Eurovision.

Deschiderea oficiala a concursului Eurovision 2011 a avut loc duminica, 8 mai, la Dusseldorf. Cele 43 de delegatii inscrise in acest an au defilat pe covorul rosu prin fata a peste 1.000 de jurnalisti si au fost intampinate de catre primarul orasului Dusseldorf, de oficialii EBU (European Broadcasting Union) si de cei ai televiziunii germane NDR. 

Hotel FM au fost tratati ca niste adevararate vedete pe covorul rosu, jurnalistii de pe margine solicitandu-i pentru interviuri, sesiuni foto si autografe.

Hotel FM va evolua in cea de-a doua semifinala Eurovision, programata sa aiba loc joi, 12 mai.   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea