Muzica

#alte-genuri #dance #acasa.ro #interviu #smiley #artist #muzica

De vorba cu Smiley despre Discul de Aur si Michael Jackson (interviu)

Miercuri, ora 12.45. L-am gasit pe Smiley la caffe pascucci shop de pe Calea Dorobantilor  asaltat de jurnalisti si reporteri dornici sa afle cu ce s-a mai ocupat artistul mereu zambitor in ultimul timp. M-am asezat si eu frumusel la coada pentru sesiunea de interviuri si mi-am asteptat cuminte randul.

Dupa o ora si un expresso la bord, am fost rugata sa iau loc pe canapea langa Smiley. Dupa un „buna” si niste cuvinte balbaite de emotie din partea mea (deh, asa e la primul interviu ), lucrurile s-au precipitat. Ce s-a intamplat in continuare, descoperiti citind interviul.


Acasa.ro: Pentru inceput, povesteste-mi despre noul album, despre ce este vorba? Am inteles ca este o reeditare a albumului de debut „ In lipsa mea ”?
 
Smiley: Da, este o reeditare a albumului, cu clipuri, cu poze, mai mult pentru media, asa, pe net in principal; l-am reeditat pentru a face o trecere in revista si pentru ca oamenii sa-si aminteasca de piesele pe care deja le-am lansat si sa stie ca sunt toate pe aceleasi album. In ziua de azi se lanseaza multe single-uri dar nimeni nu cumpara albumul. Am vrea sa stie toata lumea ca toate piesele pe care le-am lansat eu sunt pe acelasi album.

SmileyAcasa.ro: Apropo de piese. Am aflat ca lansati un nou videoclip pentru proiectul SIMPLU. Ceva cu un spital de nebuni si tu pe post de Joker. Asa e?
 
Smiley: Da lansam un videoclip nou cu SIMPLU, pentru piesa „Puppets”. Noul clip e filmat intr-o camera care arata ca un salon la spitalul de nebuni.

Acasa.ro:
Ce parere ai despre promovarea muzicii in mediul online? Este mai bine sa fii promovat online decat pe celalalte medii, posturile radio si tv?

Smiley: Este bine sa fii promovat pe absolut toate mediile. Cu cat au mai multi oameni acces la muzica ta, cu atat e mai bine, evident. Nu stiu cum e cel mai bine, dar online-ul devine o parte foarte foarte importanta de promovare a unui material artistic.

Acasa.ro: In ce alte proiecte mai esti implicat? Am inteles ca te-ai inscris intr-o serie de colaborari cu personalitati importante ale mediului muzical autohton...

Smiley: Multe proiecte de studio. Fac piese si pentru alti artisti: Alex, SIMPLU, sunt foarte multi. Daca e, iti spun ce am facut in ultima vreme: eu, CRBL; am 2 proiecte pe care nu vi le divulg acum, pe care le lansez la toamna, Andra. Acum lucrez pentru multi artisti, o sa va spun cand o sa iasa piesele.

Acasa.ro: Te-ai gandit sa remixexi vreuna din piesele tale? Te atrage ideea unei colaborari cu scena disco-club?

Smiley: Da, da, da, cum sa nu.

Acasa.ro: Si te-ai gandit la niste DJ-i? Ai niste nume pe lista?

Smiley: Nu prea ii cunosc, nu prea ii stiu. Dar acum probabil ca o sa ma orientez  sa fac niste remixuri. Se poarta remix-urile in cluburi si e misto sa se asculte si in cluburi. Nu stiu acum, nu ma pricep foarte bine la muzica de club , dar cred ca ar fi bine.

SmileyAcasa.ro: Si ca tot veni vorba de ce se mai asculta...momentan, unde intorci capul, la tv, in supermarket, in masina dai de Michael Jackson. Canalele media sunt coplesite de la aflarea tragicei vesti a mortii megastarului. Pe tine cum te-a afectat aflarea acestei stiri? Ce a insemnat Michael Jackson pentru tine?

Smiley: Pai ce sa zic.. pentru mine Michael Jackson a fost o sursa de inspiratie intotdeauna si un model de cariera muzicala. Eu am ascultat toate albumele, toate piesele, toate clipurile le-am vazut. Stiu tot, pe plan artistic stiu tot ce a facut si evident ca m-a afectat, eram un fan pot sa spun...nu un fanatic, dar eram un mare fan al muzicii lui.

Acasa.ro:
Nu ti se pare ca media a cam exagerat un pic cu acest eveniment? Mie mi s-a parut ca a capatat deja valente propagandistice, de promovare si ca si-a cam pierdut din semnificatie?

Smiley: Da, probabil. Uite, sa stii ca multi apropiati ai lui MJ au preferat sa nu vina la inmormantare pentru ca in momentul in care ti-ai trait toata viata la televizor evident ca si moartea va fi tot acolo. Pentru ca el a facut parte din viata atator oameni toata lumea il cunoaste. Evident ca toata lumea vroia sa participe, intr-un fel sau altul, la inmormantarea lui. Cred ca este un lucru, nu stiu daca e normal, dar...

Acasa.ro: Crezi ca statusul sau de vedeta a dus la declansarea acestei isterii mediatice?

Smiley: Nu neaparat, Michael a fost mult mai mult, a facut parte din viata oamenilor, a schimbat vieti, a schimbat showbiz-ul, fata muzicii, a schimbat foarte multe lucruri. A revolutionat lumea, a dat alternative, a facut foarte mult bine oamenilor. Si facand atatea lucruri pozitive, normal ca influentat toata lumea. E normal sa vada toti lucrul acesta, ar fi fost trist sa nu participam si noi macar un pic la moartea lui si sa nu varsam fiecare cate o lacrima, macar asa, in capul nostru, sa nu ne fi intristat putin.

Acasa.ro: Eu, de exemplu, daca stau sa ma gandesc acum, aflarea mortii sale mi-a reamintit ce a insemnat Michael Jackson in viata mea. Pana la urma copilaria mea a fost marcata de acest fenomen si apropo de copilarie: tu ai crezut toate barfele acelea cum ca ar fi fost pedofil?

SmileySmiley: Nu m-am concentrat prea mult pe lucrul acesta. Nu m-a interesat viata lui personala. Artistii traiesc fiecare cum vor, dar nah, nu judec oamenii, fiecare face ce vrea cu viata lui. In plus media tinde sa prezinte lucrurile altfel decat sunt doar pentru ceva senzational.

Acasa.ro: Si ca tot vorbim de vedete si viata in atentia reflectoarelor...pe tine cum te afecteaza statutul de vedeta?

Smiley: Nu prea am un statut de vedeta. Nu stiu, nu ma concentrez prea tare pe aceasta idee. Pe mine ma intereseaza sa-mi fac treaba bine, sa fac muzica frumoasa si sa-mi fac lucrurile frumos.

Acasa.ro: Ca un job pe care vrei sa-l faci bine, nu?

Smiley: Exact.

Acasa.ro: Vorbind de realizari profesionale, ai venit aici cu gandul unei sesiuni de interviuri si ai fost intampinat cu un Disc de Aur pentru vanzari. Ce sentimente te incearca in aceste momente, odata cu aceasta realizare importanta pe plan profesional?

Smiley: Sunt bucuros...Ma simt bine...n-as putea sa ma simt rau, nu? :P

Acasa.ro: Normal :P..Si eu sunt bucuroasa ca am putut sta de vorba cu tine. Iti urez succes in tot ceea ce faci si la cat mai multe discuri.

Smiley: Mi-a facut placere. Multumesc si succes si tie in continuare!

 

Material realizat de Andreea Rebeca Penes

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea