Muzica

#bug mafia #b.u.g. mafia #interviu #artist #muzica #hip hop

De ce s-a dat B.U.G. Mafia dupa blocuri atata timp (interviu)

Dupa multe, multe cautari am reusit sa dau si de locatia in care aveam sa dau piept cu "viata de cartier", mai degraba cu o mostra din ea descrisa in stilul caracteristic de B.U.G. Mafia. Exceptand faptul ca sunt o fana, ideea unui interviu luat baietiilor rai de dupa blocuri pot spune ca m-a entuziasmat la maxim.

Locatia aleasa pentru acest eveniment nu a fost alcatuita din strazile Pantelimonului, cum ar fi fost frumos, zic eu, ci dintr-o o terasa de fite undeva prin Herastrau, loc nu tocmai potrivit pentru o trupa de categoria grea asa cum este B.U.G. Mafia. Ce parere au avut baietii despre lucrul acesta, cat si detalii despre album, criza si injuraturi ramane sa descoperiti citind interviul de mai jos.   

Acasa.ro: Ce v-a tinut 3 ani departe de atentia marelui public? De ce o pauza atat de lunga intre cele 2 albume: Viata Noastra Vol 1 si Viata Noastra Vol 2?

B.U.G. Mafia: A luat atat de mult timp pentru ca a fost mult mai dificil decat credeam noi initial sa facem acest album. Undeva, chiar cand eram aproape sa finalizam s-a schimbat locatia studioului, intr-o amplasare mult mai buna si atunci ne-am hotarat sa-l refacem. S-a schimbat fata care trebuia sa interpreteze cele 4 sau 5 piese  pe care a fost nevoie de voce feminina.

BugmafiaAcasa.ro: Adica nu mai este Jasmine? Pentru ca stiu ca „Talpile arse” de exemplu este in featuring cu Jasmine.

B.U.G. Mafia: Este Jasmine, dar pe primul volum nu a fost ea, a fost Adriana Vlad. Si acesta a fost unul dintre motive. Au fost multe motive care au dus la aceasta intarziere, unele care au tinut direct de noi, insa marea majoritate nu prea...si, asta este.

Acasa.ro: Si despre ce este vorba pe aceasta a doua parte a „Vietii Noastre”?

B.U.G. Mafia: La fel ca si pe Volumul I al albumului "Viata Noastra" care a aparut la inceputul lui 2006, acest al doilea disc contine o piesa noua si 14 piese refacute complet, regandite instrumental, reinregistrare, remasterizate. Practic in afara de text nu mai e nimic la fel. Am schimbat cateva treburi pe text pentru ca erau invechite. Insa, chiar si asa, mesajul este acelasi ca acum 9-10 ani.

Acasa.ro: Ce parere aveti despre promovarea online? Credeti ca este mai productiva decat celalalte canale media?

B.U.G. Mafia:
In Romania inca Internetul nu este la fel de raspandit, dar in mod sigur noi ne indreptam catre online, si asta pentru ca pe media conventionala nici nu prea ne mai intereseaza sa intram. Radioul oricum nu ne vrea, iar televiziunile nu au audienta..televiziunile de specialitate, ma refer. Iar, presa scrisa e in aceeasi criza ca si noi. Pentru ca, faptul ca au ajuns si ei sa vanda ziarele si revistele cu tot felul de produse, arata exact acest lucru pentru ca in mod normal formatul de presa actual nu va mai functiona prea mult pt ca nu are interactivitatea Internetului, nu are posibilitatea de optiune pe care o ofera Internetul in care tu nu dai banii pe toate si nu vezi toate stirile ci doar ce te intereseaza. Sunt multe avantaje intr-adevar, si oricum media in general in toata lumea se indreapta catre mediul asta si cred ca nu cu multi ani de acum inainte tot ce va veni, informatii si entertaiment va veni in modul acesta.

BugmafiaAcasa.ro: Zic chestia asta pentru ca si eu am dat peste piese foarte bune de-ale voastre pe YouTube de exemplu, pe care nu le-am putut gasit pe CD-uri si ma gandesc ca este pacat sa nu se stie de ele.

B.U.G. Mafia:
Din fericire, noi, pe langa publicul care a crescut o data cu noi, oameni care acum au 30 si ceva de ani, 40, avem foarte multi fani tineri. Practic, fara a avea un site oficial sau neoficial (avem doar un forum neoficial), suntem trupa care are pe trafic cel mai ridicat rating, cel putin in ultima saptamana de cand am inceput sa scoatem aer pe gura.

Acasa.ro: Sincer si eu ma gandeam cand mai scoateti ceva. Am tot ascultat piesele voastre si vroiam ceva nou.

B.U.G. Mafia: Stim ca fanii nostri au fost oarescum suparati pe noi pentru aceasta intarziere dar speram sa ne revansam in viitorul apropiat.

Acasa.ro: Si totusi de ce nu va accepta radio-ul? Din cauza versurilor mai brutale?

B.U.G. Mafia: Radio-urile nu mai accepta hip- hop romanesc in general. Practic si noi, cat si aceasta ultima piesa a lui Puya sunt niste exceptii care confirma regula.

Acasa.ro: Ma gandesc ca „ Undeva in Balkani ” de la Puya e si mai comerciala si probabil de aceea.

B.U.G. Mafia: Da, intr-adevar. La noi au intrat in trecut piese pe radio, dar aici vorbim de trusturile mari, ca pe radiourile locale din tara intotdeauna am intrat si nu cred ca se va pune vreodata problema sa nu avem acces. Dar in afara de Pro FM, trusturile mari nu prea au acceptat rap romanesc motivand ca nu vrea lumea sa asculte partile vorbite, ca lumea vrea muzica fredonabila. Oricum, noi n-avem o problema cu asta, fiecare cu ce-l doare. In mod sigur insa,  in ceva ani de acum inainte o sa vina sa ne traga de camasa sa le dam muzica si noi n-o sa le dam.

BugmafiaAcasa.ro: Apropo de chestia asta, mie de exemplu noua piesa a lui Puya mi se pare foarte melodica, nu prea aduce a rap pur.Voi ati face niste melodii care nu va definesc foarte mult doar pentru a avea succes?

B.U.G. Mafia: Nu, instrumentalele noastre sunt unele dintre ele foarte melodioase, dar ca sa ne procesam vocile pentru ca a parea cantate, nu, niciodata. Poate dimpotriva, le vom procesa ca sa fie mai violente.

Acasa.ro: Multe piese de-ale voastre sunt cu multe injuraturi. Mai exista vreo injuratura in dictionarul „de cartier” autohton pe care sa nu-o fi folosit pana acum?

B.U.G. Mafia:
Aaaa da, in mod categoric. Vocabularul romanesc e atat de plin si de exotic incat cred ca, daca am face piese numai cu astea si tot n-am reusi sa le epuizam. De exemplu, mi-a facut vecina de la bloc acum o saptamana un recital, e adevarat pe buna dreptate dansa, ca nu parea...na, avea vreo 60 de ani si o injurase un vecin cu copii in fata blocului si daca nu si-a dat saraca toate frustrarile afara, intr-o jumatate de ora a trebuit sa inchid geamul. Desi a parut oarecum la inceput ca suntem o trupa care se bazeaza pe asta si numai pe asta, nu este chiar asa. De exemplu, in piesa "Dupa Blocuri" care a fost considerata o piesa foarte agresiva si plina de injuraturi nu sunt chiar atat de multe. Este o idee preconceputa atat la adresa noastra cat si a celor de la Parazitii ca injuram foarte mult si ca promovam vulgaritatea.

Acasa.ro:
In textele voastre atingeti subiecte precum politica, economia tarii si justitia? Cum vedeti situatia actuala a Romaniei, de cand cu aceasta criza financiara?

B.U.G. Mafia: Este un dezastru total si va fi probabil. Inca n-am ajuns unde se preconizeaza ca sa va ajunge. Va dura ceva timp si cred ca va fi groaznic, de fapt, n-a fost niciodata mai bine, a parut a fi doar un ambalaj. Am putut sa luam bani imprumut, asta s-a intamplat. Am luat niste bani imprumut cativa ani, ni s-a parut ca totul merge ok si de fapt nu a fost asa. Sa vedem cine o sa-i dea inapoi. Din fericire probabil ca nu o sa mai aibe cine sa-i ceara. Oricum e un dezastru total, si este numai si numai vina politicienilor.

BugmafiaAcasa.ro: A lui Basescu cumva in mod special?

B.U.G. Mafia: Si a lui. A tuturor de fapt. Nu cred ca se poate face vreo diferenta si  nu cred ca se poate spune ca au facut unii mult mai mult decat altii. Toti au facut foarte putin, toti au furat foarte mult si asta se vede in ce se intampla in jurul nostru. Ce e deranjant la unii dintre ei, cum ar fi de exemplu Basescu, este ca pe langa faptul ca se iau bani, se fura, imaginea pe care o afiseaza este una deplorabila. Eu, ca cetatean al Romaniei, o singura pretentie am de la Basescu, ca presedinte al Romaniei si de la oamenii vizibili politicieni: sa vorbeasca decent. Si sa nu mai fure telefoane, sa nu mai injure pe nimeni pentru ca eu nu vreau ca un copil care acum are 10 ani, peste 10 ani sa vina sa-mi dea in cap pentru 10 lei ca asa a vazut. Si nu este numai cazul lui Basescu, e cazul multora. Mi se pare a fi cel mai vicios lucru pe care l-au facut politicienii in ultimii ani, lasand la o parte cat au furat, exemplul pe care il dau este unul deplorabil.

Acasa.ro: Daca ar fi sa va ganditi la o greseala pe care ati facut-o in cei 16 ani de existenta care ar fi aceea?

B.U.G. Mafia: Au fost multe greseli probabil.

Acasa.ro: Si totusi, daca ar fi sa o luati de la capat ati schimba ceva?

B.U.G. Mafia: Cu mintea de acum probabil, cu mintea de atunci probabil ca nu. Am merge exact prin aceleasi locuri.

Acasa.ro: Daca ar fi sa alegeti o piesa care sa va reprezinte in intregime, din intreaga cariera muzicala, care ar fi aceea?

B.U.G. Mafia: Este foarte complicat sa faci diferente intre piese. Poti sa faci diferente probabil intre cele care au avut un impact mai mare la public si altele care nu prea. Dar in cazul nostru, nu putem face chestia asta si asta pentru ca sunt cazuri in care ne plac mai mult unele melodii care nu au prins atat de mult la public. Nu prea se poate face diferenta...sunt ca si copiii nostri.

Acasa.ro: Va multumesc pentru timpul acordat si mult succes in continuare!

B.U.G. Mafia: Multumim, la fel si tie.

 

B.U.G. Mafia feat. Jasmine - Cu talpile arse (2009)

 

Material realizat de Andreea Rebeca Penes

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea