Muzica

#concediu copii # concediu strainatate copii #concendiu #concediu strainatate

Cum sa organizezi primul concediu in strainatate, alaturi de copii?

Ce poate fi mai frumos decat sa pleci in vacanta insotit de copilul tau? Cu atat mai mult daca este vorba despre o vacanta in strainatate. Tocmai pentru ca o asemenea aventura sa aiba numai momente frumoase, vacanta cu un copil trebuie pregatita din vreme, cat mai bine. In acest articol gasesti cateva sfaturi din care te poti inspira, pentru petrece zile frumoase in familie, oriunde in lume. 

 

Calatoreste cu juniorul de la varste fragede

Nu este niciodata prea devreme pentru o vacanta reusita in compania propriului copil. Gandeste-te ca nu exista o anumita varsta pentru descoperi lucrurile frumoase din jur, sau pentru ca pruncul sa se dezvolte corespunzator. Atunci cand copilul este mic, o calatorie se poate dovedi mai usoara tocmai pentru ca puiul poate petrece multe ore dormind, fara sa se planga de plictiseala. Ba, mai mult, la trezire, se va dovedi incantat de ceea ce vede dincolo de geamul masinii sau al avionului.

Ai grija sa se odihneasca suficient

Oboseala presupune agitatie si stare de neliniste. Nu va puteti bucura de vacanta daca cel mic este agitat. Tocmai, de aceea, ai grija sa doarma suficient. De asemenea, nu-l obosi daca poate sa mearga. Stabileste zile clare de joaca si relaxare si ai grija sa fie hidratat si alimentat corespunzator. Este esential sa nu acumuleze oboseala si sa se simta bine. Planifica vacanta dar nu chiar la minut, si tine seama de neprevazut, oportunitati, inspiratii de moment.

Vacanta este mai mult a celui mic

Nu te astepta sa poti face tot ce reuseai in vacantele fara copil. Este putin probabil să stai pe plaja de la rasaritul soarelui pana dupa-amiaza, sau sa petreci multe ore in piscina sau la muzeu. Trebuie sa te gandesti mai mult la copil decat la tine, sa tii seama de programul lui si de ceea ce-i place lui. Vestea buna este aceea ca nu aveti de depasit vreun record in ceea ce priveste obiectivele pe care vi le-ați propus. Important este timpul pe care il petreceti in familie, iar acesta trebuie sa fie de calitate, pentru ca este singurul lucru care conteaza.

Asigura-te ca ai facut toate rezervarile

Este bine sa planifici totul din timp, in ceea ce priveste locurile de la hotel, tichetele de calatorie, valabilitatea pasapoartelor. Cumpara din timp biletele de avion (de exemplu bilete de avion din Italia spre Romania), iar, daca poti alege locurile in avion, opteaza pentru cele din partea opusa geamului, pentru a putea iesi mai usor pe intervalul dintre scaune. In plus, ar fi bine, cand faci rezervarile la hotel, sa tii seama daca au spatii de joaca pentru copii si daca sunt magazine in apropiere, pentru a putea cumpara produse de care e posibil sa ai nevoie.

Fa-ti asigurare medicala

Cel mai bine ar fi sa ai asigurare medicala. Poate fi facuta si pe internet, foarte repede. Ideea este aceea de a avea o plasa de siguranta, in cazul in care cel mic se imbolnaveste.

Nu uita acasa jucariile preferate

Nu este nevoie sa iei cu tine toate jucariile celui mic. Este suficient sa le pui in bagaj doar pe cele pe care pruncul le prefera. De asemenea, nu uita sa porti in bagajul de mana ceva de mancare pentru copil, ca sa nu apelezi la produsele nesanatoase din aeroporturi, gari si benzinarii. Daca puiul este suficient de mare pentru a putea purta un rucsacel in spate, pune-i acolo jucaria preferata, o gustare si, eventual, o sticluta cu apa. 

Rucsacul este de preferat unui troller

Desigur, intr-un rucsac nu incap foarte multe lucruri, dar, macar cineva poate avea asa ceva in spate, pentru a avea mainile libere pentru copil. Va fi nevoie probabil sa fie dus in brate sau sa fie tinut de mana. In orice caz, rucsacul este foarte practic pentru o asemenea vacanta.

Suzeta face minuni la aterizare si decolare

Daca juniorul este mai marisor, este perfecta o bomboana. In asa fel, copilul nu va avea probleme cu urechile, atunci cand avionul decoleaza sau aterizeaza.

Pregateste un bagaj special pentru schimbat copilul

Daca drumul cu avionul este mai lung, este foarte posibil sa schimbi copilul in avion. Pregateste un bagaj de mana cu tot ceea ce ai nevoie (servetele, scutec, crema, schimburi).

Ce faci daca puiul devine suparacios, nemultumit si plange? Nimic mai simplu! Incearca sa stai cu el si sa te joci macar o jumatate de ora. De asemenea, gandeste-te daca nu cumva nu s-a odihnit suficient, sau ii este foame sau sete. Este esential sa te bucuri de vacanta impreuna cu intreaga familie si sa va intoarceti acasa cu amintiri de neuitat.

Sursa foto: www.shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea