Muzica

#alte-genuri #albume #craciun #colinde #iarna #2009

Cu ce albume il asteptam pe Mos Craciun

Primiti cu colindul? Nu, nu pe mine, caci vocea mea mea ar putea sa faca tandari globuletele pe care tocmai le-ati agatat in brad, ci pe cei care se pricep la asta.
 
Va propunem in cele ce urmeza cateva albume de Craciun , care au aparut pe piata la finele acestui an si care merita ascultate in asteptarea Mosului.

Ducu Bertzi - “Colinde, colinde”

Ducu Bertzi a fost extrem de productiv in anul care tocmai se incheie. In primavara a aparut “Ducu Bertzi si Florian Pittis în concert”, inregistrarea unuia dintre ultimele concerte pe care le-a sustinut Florian Pittis alaturi de Ducu Bertzi.

Bertzi s-a pregatit si pentru Sarbatorile de iarna cu “Colinde, colinde”, o colectie de 14 colinde romanesti , tunse, frezate si orchestrate ca la carte. Ducu Bertzi ajunge mai aproape de sufletul romanilor cu acest album, poate si datorita folosirii unor instrumente precum fluierul sau vioara. 

Stefan  Banica -“Un Craciun cu Stefan Banica”

Pe langa obisnuita serie de concerte de Craciun de la Sala Palatului, Stefan Banica a lansat si un album de sezon, “Un Craciun cu Stefan Banica”.

Este cel de-al doilea disc de Craciun lansat de Banica. Pe langa colindele traditionale: “O, brad frumos!” sau “O, ce veste minunata”, albumul contine si piese compuse de catre artist special pentru Craciun (“Doar o data-i Craciunul”, “Doar un Craciun cu tine”), dar si melodii internationale dedicate acestei perioade a anului: “Joy To The World”, “I’ll Be Home For Christmas” sau “Adeste Fideles”.  Fanii lui Stefan Banica vor gasi pe acest disc si piesa “Ho Ho Ho”, melodie ce face parte de pe coloana sonora a filmului cu acelasi nume, prima comedie romaneasca de Craciun.

Analia Selis - “Cantece de Craciun pentru cei mici si cei mari" 

Analia Selis face un pas inainte in cariera sa si se prezinta in decembrie 2009 cu un prim album de Craciun. “Cantece de Craciun pentru cei mici si cei mari" este un material cu piese de Craciun in limba romana, dar reinterpretate intr-un stil latino-american traditional.

cleopatra stratan - “Colinde Magice”

Sezonul colindelor o molipseste si pe Cleopatra Stratan. Astfel, albumul cu numarul 3 al micutei cantarete va fi unul dedicat perioadei in care cele mai uzitate cuvinte sunt “Mos Craciun” si “colinde”.

“Albumul contine 12 dintre cele mai cunoscute si mai indragite colinde romanesti, printre care ‘Steaua sus rasare’, ‘Domn, domn sa-naltam’, ‘Florile dalbe’ si ‘Deschide usa, crestine’. Piesele sunt reorchestrate si interpretate de Cleopatra in maniera ei proprie", a declarat Pavel Stratan, tatal Cleopatrei. Lansarea albumului (23 decembrie) coincide cu concertul pe care micuta Cleo il va sustine la Sala Palatului.  
 
 
alexandru arsinel - "Cantece de Craciun"

Cand nu apare la televizor sau la Teatrul de Revista Constantin Tanase, Alexandru Arsinel mai are timp sa se ocupe si de cantat.

Artistul si-a lansat la inceputul lui decembrie doua discuri: “Evergreens” si “Cantece de Craciun”. Astfel, pe “Cantece de Craciun” veti avea ocazia sa ascultati cum suna in interpretarea lui Arsinel melodii clasice de sezon precum “O, brad frumos”, “When a child is born”, “Mos Craciun cu plete dalbe”, “White Christmas”.

Bob Dylan - "Christmas in the Heart"

Sa nu credeti ca numai artistii romani isi fac temele atunci cand vine vorba de albumele dedicate Craciunului. 

Bob Dylan, folkistul protestatar din anii ’60, a lasat-o mai moale si a inceput sa cante despre brazi si zurgalai.“Christmas in the Heart”, cel mai recent album de studio al artistului american, este o colectie de melodii traditionale de Craciun: “O Little Town Of Bethlehem'”, “Silver Bells”, “Must Be Santa”, “Here Comes Santa Claus”, ”I'll Be Home For Christmas”. Banii obtinuti din comercializarea albumului vor fi donati organizatiei caritabile Feeding America.
 

Sting -“If On A Winter’s Night”

Sting continua seria experimentelor muzicale. Astfel, dupa ce a lansat un album de muzica elisabetana, Sting a bifat in palmaresul lui si un album de iarna. 

"Pentru mine, iarna e un anotimp al imaginatiei. Peisajul e transformat aproape magic de zapada. Vin din Newcastle-upon-Tyne, un oras foarte industrial, dar zapada il transforma intr-un loc magic. Iar magia se transmite la mai toate lucrurile: povestile, nalucile din seminee, linistea iernii. Am vrut sa aduc aceste lucruri pe album" spune Sting.

Andrea Bocelli – “My Christmas”

Si tenorul italian Andrea Bocelli exploreaza (cu dreptul, credem noi) vastul teritoriu muzical inchinat Craciunului. “My Christmas” este primul album de craciun pe care l-a lansat Bocelli pana acum. Alaturi de Andrea Bocelli pe album ii mai putem asculta pe Mary J. Blige, Reba McEntire, ba chiar si pe papusile Muppets. 

Albumul, aparut pe piata pe 3 noiembrie 2009, a reusit deja sa patrunda in partea superioara a clasamentelor din Irlanda, Italia, Polonia si Finlanda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea