Muzica

#ziggy marley #nancy sinatra #kelly osbourne #enrique iglesias #vedete #copii #rock #oldies #alte-genruri #pop

Copil de vedeta caut celebritate

Julio Iglesias, Frank Sinatra sau Ozzy Osbourne sunt doar cativa dintre artistii care au scris capitole importante in istoria muzicii.
 
Odraslele lor s-ar gandit ca nu ar fi rau sa duca mai departe numele parintilor lor si sa incerce sa dovedeasca ca si ele pot canta si pot avea succes.

Unii au reusit sa-si egaleze parintii (Enrique Iglesias), altii chiar sa-i depaseasca (Miley Cyrus), in vreme ce cativa au urcat in topuri, insa nu au reusit sa se mentina (Kelly OsbourneNancy Sinatra).

Enrique Iglesias

Enrique este fiul celebrului cantaret spaniol Julio Iglesias si al jurnalistei filipineze Isabel Preysler. Parintii lui Enrique divorteaza in 1978 pe cand acesta avea doar 3 ani. Desi a studiat arta afacerilor la Universitatea din Miami, Enrique si-a dorit sa calce pe urmele celebrului sau tata. 

Totusi, a evitat sa se foloseasca de numele lui Julio Iglesias pentru a i se facilita semnarea unui contract. Se spune ca Enrique Iglesias a imprumutat, fara ca tatal sau sa stie,  bani de la dadaca sa pentru a-si finanta prima sa caseta demo. Primul sau album ii apare in 1995, insa reuseste sa dea lovitura abia in 1999 cu hit-ul “Bailamos”.
 

Kelly Osbourne

Kelly Osbourne este fiica mijlocie a rockerului Ozzy Osbourne, solistul legendarului grup heavy metal Black SabbathKelly a devenit cunoscuta in intreaga lumea gratie aparitiei in The Osbournes, reality show-ul difuzat de MTV in perioada 2002-2005, in care sunt prezentate aventurile familiei Osbourne.

Castigand celebritate de pe urma expunerii repetate in The OsbournesKelly si-a incercat norocul in muzica lansand la varsta de 18 ani un prim disc intitulat “Shut Up!” (2002), material care a avut vanzari modeste in State. In schimb, pe continentul european albumul s-a vandut bine, si asta datorita coverului in varianta rock  dupa hit-ul “Papa Don’t Preach”, lansat de Madonna in anii ’80.

In 2003 albumul sau este facut praf de majoritatea criticilor. Mai mult decat atat, fiica lui Osbourne ramane fara contractul pe care il avea cu cei de la Epic Records. Reuseste sa-si revina dupa acest soc si inregistreaza in toamna aceluiasi an “Changes”, o reochestrare dupa o piesa veche a trupei Black Sabbath

Coincidenta sau nu, alegerea sa de a o canta alaturi de Ozzy i-a purtat noroc. Astfel, Kelly Osbourne si-a vazut single-ul poposind pe primul loc in clasamentul britanic. 
 
 
Miley Cyrus

Cine s-ar fi asteptat ca Miley, odrasla cantaretului country Billy Ray Cyrus, cel care lansa in ’92 hitul “Achy Breaky Heart”, sa devina faimoasa in intreaga lume, eclipsandu-l chiar pe cel care a inspirat-o?
 
Ramane un mister cum Miley Cyrus a reusit ca in numai 3 ani sa impuste doi iepuri dintr-un foc: sa fie vedeta  serialului Disney Hannah Montana si totodata sa isi lanseze si 2 albume de studio, vandute in milioane de exemplare in intreaga lume.
 
 
Nancy Sinatra

Cum a ar fi ca tatal tau sa fie marele Frank Sinatra si tu sa stai pe bara visand sa ai macar o sutime din celebritatea sa? Sutime pe care se pare ca Nancy a avut-o la un moment dat. Pusa pe fapte mari la inceputul anilor ’60 cand s-a apucat de muzica, Nancy Sinatra a avut devenit cunoscuta initial doar in Europa si Japonia.

In 1966 da lovitura cu hit-ul “These Boots Are Made for Walking” care ajunge pe prima pozitie a topurilor. Din pacate, va mai avea un singur number one de-a lungul carierei, “Something Stupid”, o melodie de dragoste cantata in duet cu tatal sau.
 
 
Natalie Cole

Fiica lui Nat King Cole s-a apucat de cantat inca de cand de cand era eleva de liceu. In 1975, la varsta la 25 de ani lanseaza “Inseparable”, primul sau disc. “This Will Be”, un extras pe single reuseste sa ocupe pozitii bune in clasamentele americane. In perioada ‘76-’77 Natalie Cole este recompensata cu 3 premii Grammy.

La inceputul anilor ’90 Natalie renunta la sonoritatile R&B in favoarea unui pop-jazz. Fara indoiala, Natalie Cole ramane in istoria muzicii gratie albumului din ’91, "Unforgettable... with Love", in care profita din plin de hiturile lansate cu ani in urma de Nat King Cole, pe care le reorchestreaza si le interpreteaza in stilul sau.
 
Dintre cele 22 de compozitii prezente pe album, “Unforgettable” este cea care a reusit sa ofere o surpriza de proportii: un duet aparent imposibil realizat cu ajutorul tehnologiei moderne intre Natalie Cole a anilor ’90 si vocea din inregistrarile cu Nat King Cole din anii ’50. Miscarea a fost extrem de inspirata, albumul vanzandu-se in peste 7 milioane de exemplare numai in SUA, si aducandu-i lui Natalie Cole 3 premii Grammy.
 

Julian Lennon si   Ziggy Marley

Nici Julian Lennon nu a stat cu mainile-n san si a incercat sa faca muzica, insa fara sa devina cunoscut asemeni tatalui sau, John Lennon. A reusit sa iasa in fata la 21 de ani cu doar 2 single-uri de top 10: "Too Late for Goodbyes" si "Valotte". Ulterior, multe dintre extrasele sale pe single nici nu au mai intrat in clasamente. 
 
Lucrurile se schimba atunci cand vorbim despre Ziggy Marley, fiul cel mare al lui Bob Marley. Ziggy a muncit din greu. La varsta de nici 17 ani a lansat cu trupa Melody Makers un prim L.P. A castigat 4 premii Grammy (1988, 1989, 1997, 2006), toate la categoria Cel mai bun album reggae.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea