Muzica

#beyonce #etta james #a murit Etta James

Celebra artista Etta James a murit

Etta James , una dintre cele mai mari interprete de muzica soul si jazz, a murit in seara zilei de 20 ianuarie 2012, la varsta de 73 de ani. Artista suferea de leucemie, iar complicatiile aparute in ultimele saptamani i-au fost fatale.



In luna decembrie a anului trecut, Etta James a fost diagnosticata cu leucemie in stadiu terminal. De atunci, legendara artista nu a mai parasit spitalul din Riverside, California.

Imediat dupa aflarea vestii ca Etta James a decedat, numerosi artisti si-au exprimat regretul. Printre cei care au lasat mesaje pe Internet s-au numarat Mariah Carey, Aretha Franklin, Pink, LeAnn Rimes , Simon LeBon si Steve Winwood .

Pe numele adevarat Jamesetta Hawkins, Etta James s-a nascut pe 25 ianuarie 1938. Succesul muzical a venit in anii '60, odata cu lansarea unor cantece devenite peste ani evergreen-uri: "At Last", " Trust In Me" si "Something's Got A Hold Of Me".

De-a lungul impresionantei cariere, Etta James a primit patru premii Grammy si 17 Blues Music Awards. In 1993, artista a fost inclusa in Rock & Roll Hall Of Fame, iar in 2001 a intrat in Blues Hall Of Fame.

In 2008, a fost lansat un film biografic despre viata si cariera Ettei James, "Cadillac Records". Rolul legendarei voci a fost interpretat de Beyonce.



Etta James - At Last


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea