Muzica

#top melodii #melodii luna # top melodii luna

Cele mai frumoase melodii despre Luna

Luna, unul dintre cele mai fascinante astre ceresti, a exercitat o atractie si pentru o serie de muzicieni. Dragostea pentru Luna a dat nastere unor piese extraordinare. Iata cateva dintre ele.

Frank Sinatra - Fly Me to the Moon

"Fly Me to the Moon" este deja o piesa clasica in Statele Unite. Melodia a fost compusa de Bart Howard in 1954 si era botezata initial "In Other Words".

De-a lungul timpului a cunoscut numerose interpretari: Rod Stewart, Marvin Gaye, Neil Sedaka, Tony Benett. Cea mai populara versiune ramane insa cea interpretata de Frank Sinatra, aranjamentul orchestral fiind asigurat de Quincy Jones, cel care avea sa produca in 1982 "Thriller"-ul lui Michael Jackson.

Revenind la "Fly Me To The Moon", versiunea lui Sinatra a fost ascultata in de astronautii de pe naveta Apollo 10, in timpul unei misiuni intreprinse pe Luna.

The Police - Walking on the Moon

"Walking on the Moon" este considerata una dintre cele mai reggae piese din repertoriul celor de la Police. Sting marturiseste ca a compus "Walking on the Moon" intr-un hotel, dupa ce in prealabil consumat multe pahare de alcool. Piesa face referire la Deborah Anderson, una dintre primele iubite ale artistului britanic.

Alessandro Safina – Luna

"Luna" este fara indoiala cea mai cunoscuta piesa din repertoriul lui Alessandro Safina, tenorul care a concertat de cateva ori si in Romania. Piesa a fost lansata in anul 1999 si ajuns pana pe locul doi in clasamentul olandez. Totodata, "Luna" a fost tema muzicala a popularei telenovele "Clona".

R.E.M. - Man On the Moon

Titlul si refrenul cantecului lansat de R.E.M fac referire la teoria conform carereia aselenizarea din 1969 ar fi fost de fapt o simpla inscenare.

Melodia a fost folosita pe coloana sonora a filmului "Man on the Moon", productie in care Jim Carrey interpreteaza unul dintre cele mai impresionante roluri ale carierei sale.

Class - Luna mi-a zambit

Despre Luna s-a cantat si muzica romaneasca. Din repertoriul Class, una dintre primele trupe dance din Romania, am ales "Luna mi-a zambit", o melodie cu mare priza la public in perioada 2001-2012. Melodia a fost inclusa pe albumul "Intr-o zi" (2001).



Foto: space.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea