Muzica

#taxi #top melodii #melodii taxi # top melodii taxi

Cele mai bune piese lansate de Taxi

Anul 2012 marcheaza implinirea a 13 ani de la infiintarea trupei Taxi. 13 este insa o cifra care poarta noroc grupului infiintat de Dan Teodorescu. Formatia a ajuns in scurt timp una dintre rasfatatele publicului roman, datorita versurilor sale sclipitoare si amestecului inspirat de genuri de muzicale: pop, rock, reggae etc.

Iata cateva dintre cele mai reprezentive creatii lansate de cei de la Taxi.

Criogenia salveaza Romania

In 1999, Taxi isi facea loc in industria muzical romaneasca cu "Criogenia salveaza Romania", o piesa cu care trupa a participat si la Festivalul de la Mamaia.

Luna

Un an mai tarziu, Taxi a cucerit Selectia Nationala Eurovision cu piesa "Luna". Din pacate, in competia internationala melodia a ocupat doar un modest loc 17.

Trag un claxon

"Trag un claxon" este cea de-al doilea single Taxi care a beneficiat de clip de promovare. Ca un amanunt inedit, in videoclip apare timp de cateva secunde Cheloo de la Parazitii.

Jumatatea mea

"Jumatatea mea" este o alta piesa Taxi cu marea priza la public. Melodia figureaza pe albumul "Trag un claxon", aparut in 2000.

Aici sunt banii dumneavoastra

Punctul de plecare al acestei piese il reprezinte zecile de placute cu mesajul "Aici sunt banii dumneavoastra" amplasate pe toate drumurile asfaltate in perioada in care Traian Basescu se afla la conducerea Ministerului Transporturilor.

Cineva, inaintea ta

Videoclipul care ilustreaza melodia "Cineva, inaintea ta" te cucereste prin simplitatea sa. Este un clip-alb negru in care membrii trupei Taxi (cu exceptia lui Dan Teodorescu) traiesc povesti de dragoste, cu suisurile si coborasurile de rigoare.

Cele doua cuvinte

"Cele doua cuvinte" beneficiaza de un clip regizat de indragita realizatoare TV Teo Trandafir. Nu mai putin de 26 barbati celebri din Romania au acceptat sa apara in acest videoclip: Cabral, Horia Brenciu, Smiley, Catalin Maruta, Dan Bittman, Mihai Margineanu etc.

NonStop

"NonStop" le-a adus celor de la Taxi trofeul "Cel mai bun cantec pop rock al anului 2011" la gala Premiilor muzicale Radio Romania Actualitati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea