Muzica

#romania #eurovision #piese eurovision

Cele mai bune piese cu care Romania a participat la Eurovision

Romania nu are o experienta indelungata la capitolul participari la Eurovision , insa a reusit sa trimita in acest concurs o serie de piesa valoroase, unele dintre ele reusind sa razbata si peste hotare.

Iti propunem o recapitulare a celor mai bune melodii cu care tara noastra a participat la aceasta competitie.

Taxi – Moon (Luna)

Probabil multi dintre voi ati uitat de aceasta piesa de la Taxi, poate si din cauza rezultatului slab obtinut in 2000, la Stockholm (locul 17).



Mihai Traistariu -Tornero

Va vine sa credeti Mihai Traistariu, cel care canta pe vremuri (alaturi de Valahia) despre banane, mare, soare si fetite goale, avea sa inregistreze un succes rasunator la Eurovision? "Tornero", piesa cu care s-a clasat in 2006 pe locul patru in finala de la Atena, a devenit un hit in intreaga Europa.



Paula Seling & Ovi – Playing with fire

S-au jucat cu focul, au avut parte de o promovare buna si de un clip spectaculos. Toate acestea au contribuit la un excelent loc trei obtinut in 2010, in finala de la Oslo.



Dan Bittman – Dincolo de nori

"Dincolo de nori" este prima piesa cu care Romania a participat la concursul Eurovision. Din pacate, Dan Bittman a obtinut in 1994, la Dublin, un modest loc 21.

Un lucru mai putin cunoscut este faptul ca aceasta participare pe cont propriu a lui Bittman a generat tensiuni in sanul trupei, Holograf fiind pe punctul de a se destrama. In cele din urma, spiritele s-au calmat, iar “Dincolo de nori” a fost inclusa si pe un album Holograf (“Supersonic”), dar si in setlisturile concertelor trupei.




Elena Gheorghe – Balkan Girls

Desi piesa are puternice influente balcanice , acest lucru nu prea ne-a fost de ajutor la competitia Eurovision din 2009, de la Moscova. Din pacate, Elena Gheorghe s-a clasat doar pe locul 19.



Luminita Anghel & Sistem – Let me try

Cu siguranta, momentul “Let Me Try” si Eurovision 2005 este apogeul carierei Luminitei Anghel. Colaborarea cu Sistem a fost de bun augur, piesa reusind sa ocupe locul al treilea, la Eurovision 2005.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea