Muzica

#shakira #cantece #top melodii #lansare melodii

Cele mai bune melodii lansate de Shakira

Shakira, cantareata columbiana care a fermecat lumea cu faimoasele sale miscarile din bazin, tocmai a implinit 35 de ani.

Cantareata care ne-a vizitat tara de doua ori nu are insa de gand sa se retraga prea curand. Sper ca in urmatorii ani sa lanseze melodii cel putin la fel de bune ca cele cu care a cucerit topurile pana acum.

Whenever, Wherever

Este piesa cu care Shakira atragea pentru prima oara atentia publicului. Melodia a fost compusa de Shakira in colaborare cu Gloria Estefan si Tim Michell "Whenever, Wherever" face parte de pe albumul "Laundry Service", primul album in limba expresa lansat de artista columbiana.

Piesa este puternic inspirata din muzica peruana, acesta fiind probabil unul dintre atu-urile sale. Melodia a cunoscut un succes de proportii pe continentul european, fiind fredonata in tari precum Olanda, Austria, Danemarca, Finlanda, Norvegia sau Suedia.



Hips Don't Lie

"Hips Don't Lie", duetul cu Wiclef Jean din 2006, figureaza pe "Oral Fixation Vol. 2", cel de-al doilea album in engleza al Shakirei. De fapt, piesa este o varianta refacuta a unei melodii mai vechi de-a lui Jean, "Dance Like This". Instrumentatia este imprumutata din melodia "Amores Como El Nuestro" a lui Jerry Rivera, un artista portorican laureat cu Grammy. Cat despre versuri, o parte din ele au fost scrise de Luis Dias.



La Tortura

"La Tortura" este unul dintre cele mai bine vandute single-uri interpretate in limba spaniola in deceniul trecut (peste cinci milioane de exemplare). Duetul Shakirei cu Alejandro Sanz i-a adus acesteia doua trofee Latin Grammy Awards : "Song of the Year" si "Record of the Year".



Loca

Melodia a ajuns number one in peste 33 de tari de pe mapamond. Cat despre vanzari, acestea au depasit deja cifra de cinci milioane. Pentru aceasta melodie au fost inregistrate doua variante. Cea in limba engleza a fost imprimata de alaturi de Dizzee Rascal, un rapper din Marea Britanie . Cealalta varianta, in spaniola, este un duet cu El Cata, un artist din Republica Dominicana .


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea