Muzica

#sarmalele reci #top melodii #top melodii sarmalele reci #melodii sarmalele reci

Cele mai bune melodii lansate de Sarmalele Reci

De 19 ani, Sarmalele Reci este una dintre cele mai originale si mai inedite aparitii de pe scena muzicala romaneasca. "Mai putin comode… mai putin conformiste… cam deranjante… deci reci", este eticheta pe care insisi membrii trupei si-au pus-o.

Nicu Ceausescu presedinte

Aceasta este propunerea muzical-electorala pe care cei de la Sarmalele Reci o inaintau in 1995. Intre timp, personajul in cauza a incetat din viata, iar trupa a eliminat aceasta piesa din setlisturile concertelor.

sarmalele reci - nicu ceausescu presedinte

Asculta mai multe audio diverse
 

Tara te vrea prost

"Tara te vrea prost" este piesa care deschide albumul omonim, primul din cariera trupei. Melodia descrie perfect societatea romaneasca de la mijlocul anilor '90.

Ea studiaza tantra (Tatiana)

Una dintre piesele de rezistenta ale Sarmalelor Reci, "Ea studiaza tantra (Tatiana)" istoriseste cu umor "exercitiile tantrice" pe care o domnisoara le face cu diferiti indivizi: instalatori, postasi, predicatori, gunoieri etc. Este o melodie cu final neasteptat, care se transforma intr-o manea (culta, ce-i drept).

Telefonul nu mai suna

Frumoasa balada "Telefonul nu mai suna" face parte de pe albumul "Rapirea din Serai", primul disc lansat de grup alaturi de casa de discuri MediaPro Music.

Violeta

"Violeta" este poate singura piesa dedicata vreodata unei fete care duce galeata de gunoi.

Maniac

Desi a fost lansata in urma cu 11 ani, "Maniac" este la fel e actuala. Si in 2012 se mai poarta idilele legate pe Internet. Locul mIRC-ului a fost insa luat de Yahoo Messenger si Facebook.

Sprit de vara

"Sprit de vara" este o piesa cu care trupa Sarmalele Reci face furori in concerte, spectatorii incingand hore care-ti aduc aminte de petrecerile de nunta sau de botez.

Gasca de la bloc

Ti-e dor de prietenii din copilarie, de colegii de scoala si de amicii din fata blocului? Exact acest sentiment se regaseste in "Gasca de la bloc", o piesa nostalgica, poate cea mai rock din cariera Sarmalelor Reci.

Mamelor

"'Mamelor' e singurul cantec al Sarmalelor Reci caruia nu i-am compus eu versurile. Eu le-am cules! Le-am cules ca un etnolog adevarat, caci 'Mamelor' e un cantec din folclorul urban, din acela caruia i se atribuie 'autorul anonim'. Este un cantec de cersit, cantat de copii in anii '90 in metroul bucurestean si, mai rar, in transportul de suprafata", marturiseste Florin Dumitrescu, textierul trupei.

sarmalele reci - mamelor

Asculta mai multe audio diverse

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea