Muzica

#frank sinatra # I've Got You Under My Skin # New York New York # My Way # Strangers in the Night

Cele mai bune melodii lansate de Frank Sinatra

In urma cu exact 97 de ani se nastea Frank Sinatra, cel care a fost si va ramane un adevarat simbol al muzicii de calitate si, de ce nu, al elegantei masculine. In cei peste 60 de ani de cariera, marele Sinatra a cantat pentru presedinti de stat, a sustinut turnee internationale si s-a invartit in cercuri frecventate de starlete si de mafioti deopotriva.

Cele mai importante comori raman insa cantecele pe care Sinatra le-a lasat posteritatii. Iata cateva dintre ele.


I've Got You Under My Skin

"I've Got You Under My Skin" a fost compusa de Cole Porter in anul 1936. Zece ani mai tarziu, Frank Sinatra o interpreta pentru prima oara la radio. Cantaretul avea insa s-o imprime abia in anul 1956, melodia fiind inclusa pe albumul "Songs for Swinging Lovers". Senzationala orchestratie a melodiei, al carei punct de pornire a fost chiar celebrul "Bolero" al lui Maurice Ravel, este semnata de Nelson Riddle.

Ori de cate ori a considerat de cuviinta, Frank Sinatra a reinregistrat aceasta piesa, una dintre cele mai cunoscute variante fiind cea din 1993, in duet cu Bono de la U2.


New York, New York

"New York, New York" face parte din categoria pieselor care nu au devenit celebre in variantele lor originale. Initial, melodia a fost interpretata de Liza Minelli in "New York, New York", filmul pe care Martin Scorsese l-a realizat in anul 1977. La trei ani distanta, Sinatra a preluat piesa si a inclus-o pe albumul sau "Trilogy: Past Present Future". Restul e istorie.


My Way

Putin stiu ca la originea lui "My Way" se afla un cantec francez, intitulat "Comme d'habitude". Paul Anka, cel care a ramas in istoria muzicii datorita hitului "Diana", a pastrat intacta linia melodia, schimband insa versurile.


Strangers in the Night

"Strangers in the Night", o compozitie semnata de Ivo Robic, a incaput pe mana lui Sinatra in 1966, devenind instanta una dintre piesele sale de rezistenta. Melodia a fost recompensata cu doua premii Grammy la categoriile "Best Male Pop Vocal Performance" si "Record of the Year".



Sursa foto: queens-politics.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea