Muzica

#bob marley # top Bob Marley

Cele mai bune melodii lansate de Bob Marley

Bob Marley ramane unul dintre cei mai importanti promotori ai curentului reggae. Artistul s-a stins din viata la numai 36 de ani, rapus de maladia secolului. Marley a lansat posteritatii o serie de cantece, care continua sa fie ascultate de generatii de ascultatori.



Redemption Song

"Redemption Song" a luat nastere in 1979, anul in care Bob Marley a fost diagnosticat cu cancer, boala care i-a fost fatala doi ani mai tarziu. Cateva dintre versurile piesei s-au inspirat dintr-un discurs al lui Marcus Garvey, un militant pentru drepturile populatiei de culoare .



I Shot the Sheriff

Piesa a fost compusa de Bob Marley si a aparut pentru prima oara pe albumul "Burnin'" (1973). "I Shot The Sheriff" este povestea unui om care recunoaste ca l-a ucis pe serif, dar care este acuzat pe nedrept ca ar fi luat viata si ajutorului acestuia.



Get Up, Stand Up

Compus de Bob Marley si Peter Tosh, cantecul se refera la credinta rastafariana, potrivit careia imparatul Etiopei, Haile Selassie I, a fost incarnarea lui Dumnezeu.

"Get Up, Stand Up" este ultima piesa cantata de Bob Marley. Se intampla pe 23 septembrie 1980, la Stanley Theatre in Pittsburgh, SUA.



Could You Be Loved

Melodia "Could You Be Loved" a fost compusa de Bob Marley si trupa sa, The Wailers . Melodia a luat nastere in anul 1979, intr-un avion, cand membrii band-ului lui Marley experimentau diferite sonoritati de chitara.



No Woman, No Cry

Aparuta pe albumul "Natty Dread" (1974), versiunea de studio este usor diferita de cea din 1975, care s-a impus in constiinta publicului. Se presupune ca in mare pare piesa a fost compusa de Bob Marley. Artistul a cedat drepturile asupra acestui cantec lui Vincent Ford, un prieten din copilarie.



Buffalo Soldier

"Buffalo Soldier" contine cateva inexactitati istorice, care insa pot fi trecute cu vederea. In schimb, ramane ideea de baza a cantecului: admiratia lui Bob Marley pentru soldatii din Buffalo (un regiment afro-american de cavalerie), pe care ii considera un simbol ai rezistentei populatiei de culoare.



Is This Love

"Is This Love" figureaza pe albumul "Kaya". Melodia a ajuns pana pe locul nou in topurile din Marea Britanie. In videoclipul piesei apare manechinul Naomi Campbell, la varsta de sapte ani.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea