Muzica

#michael jackson #eagles #cele mai vandute albume #clasament #muzica special #disco #rock #pop

Cele mai bine vandute albume din istoria muzicii

 

Te-ai gandit vreodata care sunt cele mai bine vandute albume din istoria muzicii? Ei bine, ne-am gandit sa intocmim pentru tine clasament de 5 pozitii in care care se regasesc albume care avut avut parte de un succes comercial de proportii.

5. “ Saturday Night Fever : The Original Movie Soundtrack”

Locul 5 al acestui clasament este ocupat de coloana sonora a filmului “Saturday Night Fever”. Multi dintre noi asociaza soundtrack-uk cu numele trupei Bee Gees . De altfel cei de la Bee Gees au participat la acest soundtrack cu cele mai valoroase piese: “"You Should Be Dancing" , “Night Fever”, “How deep is your love”.

Fara indoiala cea mai buna piesa de pe acest album este “Stayin’ alive”, ce a devenit o piesa emblematica pentru miscarea disco. Statisticile arata ca acest material discografic s-a vandut in peste 25 de milioane de exemplare.

 
4. “The Eagles –Their greatest hits 1971-1975” ( The Eagles)

Pe locul 4 ii intalnim pe cei de la The Eagles. Compilatia “The Eagles –Their greatest hits 1971-1975” (1975) in peste 41 de milioane de exemplare in intreaga lume, in vreme ce in SUA acelasi album este considerat cel mai bine vandut din toate timpurile.

“The Eagles –Their greatest hits 1971-1975” contine piese aparute pe primele 4 albume Eagles. “Hotel California”, marele hit al formatiei nu se regateste pe acest album, el fiind lansate in anul urmator. Albumul marcheaza si o premiera in istoria muzicii, fiind primul disc premiat cu platina pentru vanzarea a unui milion de exemplare.

 
3. "The Bodyguard: Original Soundtrack album"

Pe locul 3 se situeaza coloana sonora a filmului “The Bodyguard”, jumatate dintre piesele de pe acest material fiind interpretate de Whitney Houston. Pe Whitney Houston o intalnim si in film, unde joaca unul dintre rolurile principale, descurcandu-se onorabil alaturi de Kevin Costner.

Piesa care cu siguranta a impulsionat cumva vanzarile soundtrack-ului este “ I will always love you ”. Initial cantata de cantareata country Dolly Parton, “I will always love you” a ramas in istorie gratiei interpretarii memorabile a lui Whitney. Albumul s-a vandut in peste 17 milioane de exemplare in Statele Unite ale Americii.

 
2. “Back in Black” ( AC/DC)

Mai facem un pas si ajungem la pozitia secunda a clasamentului, unde s-a instalat confortabil albumul “Back in Black” al rockerilor de la AC/DC. Australienii au lansat “Back in Black” in urma cu 28 de ani. “Back in Black” este cel de-al 7-lea album editat de AC/DC.

Chiar daca nu este inregistrat cu vocalistul Bon Scott, decedat in iarna lui 1980, materialul contine cel putin 2 hit-uri care au marcat istoria muzicii rock: “Hells Bells” si “You shook me all night long”. Materialul a fost recompensat pana in prezent cu 22 de Discuri de platina in SUA. In intreaga lumea vanzarile lui “Black in Black” se cifreaza la 42 de milioane de copii.

1.”Thriller”( Michael Jackson)

Iata-ne ajunsi in fata celei mai inalte pozitii a clasamentului unde ne intalnim cu Michael Jackson si al sau “Thriller”. “Thriller” este un amestec de funk, disco, soul, soft rock, jazz si pop. Albumul a avut parte de o puternica promovare, de pe el lansandu-se nu mai putin de 7 single-uri printre care putem aminti “Thriller”, “Beat it” si “Billie Jean”. Jackson a lucrat la acest album cu producatorul Quincy Jones . Potrivit Guiness Book Records “Thriller” s-a vandut in peste 65 de milioane de albume in toata lumea.

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea