Muzica

#craciun #Little Drummer Boy #Winter Wonderland #White Christmas #melodii apreciate

Cele mai apreciate melodii de Craciun

In fiecare an, luna decembrie aduce la radio si la TV o adevarata "invazie" de cantece de Craciun. Din sutele si miile de piese de sezon, am ales trei melodii care ii determina pe oameni sa fie mai buni, mai optimisti si, mai ales, mult mai relaxati.


Bing Crosby - White Christmas

"White Christmas" este un cantec atat de apreciat, incat este inclus pe aproape toate compilatiile cu melodii dedicate sezonului de iarna. Explicatia este una cat se poate de simpla. Sondajul publicat de freshegg.com arata ca 41,2 % dintre cei intervievati in legatura cu efectul acestei piese asupra lor considera ca "White Christmas" este "foarte relaxanta". 29,4% dintre cei intervievati sustin ca este "relaxanta", in timp ce doar 5.9% si 17.6% considera ca este "foarte stresanta", respectiv "stresanta".

Piesa a fost compusa in 1940 de Irlin Berlin. A fost inregistrata de Bing Crosby in 1942 in studiourile Decca Records intr-un timp record (18 minute) si inclusa pe coloana sonora a filmului "Holiday Inn".

Potrivit Cartii Recordurilor, "White Christmas", in versiunea lui Crosby, este cel mai bine vandut single al tuturor timpurilor. La nivel mondial, vanzarile au depasit fabuloasa cifra de 50 de milioane de unitati.


Dean Martin - Winter Wonderland

"Winter Wonderland" este o alta piesa clasica pe care o ascultam de nenumarate ori in preajma Craciunului. Melodia a fost compusa cu sase ani inaintea lui "White Christmas", pe muzica lui Felix Bernard si versurile lui Richard B. Smith.

De-a lungul timpului, melodia avut parte de peste 1.500 de interpretari. Lista celor care au preluat-o cuprinde artisti notorii ca Frank Sinatra, Ozzy Osbourne, Lionel Richie si Miley Cyrus. Versiunea cea mai cunoscuta ramane insa cea a lui Dean Martin.


David Bowie & Bing Crosby - Little Drummer Boy

Tot din anii '30 - '40 provine si "Little Drummer Boy", o piesa cunoscuta initial sub numele de "Carol of the Drum". Din zecile de versiuni lansate pana in prezent, se remarca cea imprimata in 1977 de Bill Crosby si David Bowie. Interesant este faptul ca Bowie a acceptat acest duet, desi nu agrea piesa.



Sursa foto: therandommind.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea