Muzica

#rock #pop #dance #alte-genuri #chelii #vedete

Cei mai faimosi cheliosi din muzica

Cand auzi cuvantul “chelie” te pipai involuntar in crestetul capului si zici: “Nasol! Nu as vrea sa am asa ceva niciodata”. Hai sa luam si partea buna a cheliei: sigur te scoate in evidenta.

Lumea muzicii este plina de exemple de artisti pe care caderea parului sau eliminarea lui voluntara nu i-a impiedicat sa-si vada de cariera, ba chiar unii dintre ei au facut din chelie un fel de trademark .

Benone Sinulescu

Benone Sinulescu
Primul chelios celebru care-mi vine in minte este Benone Sinulescu, cantaretul de muzica popular, care mai bine de 30 de ani si-a ascuns chelia in sub o serie de peruci.
 
In 1999 s-a intamplat minunea si Benone s-a rebranduit. A devenit nea Beni, a inceput sa cante dance cu baietii de la Ro-Mania si-a scos chelia la aer si nu a mai acoperit-o decat foarte rar. 

Phil Collins

Phil Collins
Trebuie spus ca Phil Collins a avut o perioada in care purtat parul lung. Se intampla in anii ’70 anii in care experimenta rock-ul progresiv alaturi de Genesis.
 
Chiar si asa se poate observa ca avea deja din start un inceput de calvitie care era acoperit de parul lung
 
Incet-incet parul a inceput sa-l paraseasca pe Collins, cantaretul alegand  de buna voie si nesilit de nimeni renunte la restul podoabei capilare in favoarea unei tunsori numarul unu.

Calin Goia (Voltaj)

Si Calin Goia a avut par odata, insa nu cred ca mi-l aduc aminte altfel decat cu look de skinhead. Goia a povestit la un moment dat jurnalistilor ca in adolescenta a avut si plete (poze nu avem, dar il credem pe cuvant). Problemele cu caderea parului au aparut pe vremea in care era la “Scoala vedetelor”.
 
Calin Goia
Odata cu  intrarea in Voltaj, Calin a facut o schimbare radicala la nivel de look si s-a ras in cap.  Ulterior, pe chelia lui Calin, undeva mai catre ceafa a aparut si un tatuaj tribal. Solistul de la Voltaj prefera in continuare tunsoarea tip bec. Goia a declarat ca o data la doua zile se rade in cap (singur, fara niciun ajutor), de multe ori fara sa se mai priveasca in oglinda.

2Pac

2Pac
Imaginile cu 2Pac purtand podoaba capilara sunt destul de rare. Daca esti curios sa-l vezi pe rapper cu par, iti recomand sa cauti doua dintre filmele in care apare: Nothing But Trouble (1991) si Juice (1992).
 
Cheloo
In rest, 2Pac a aparut si a rapait in concerte si in videoclipuri cu capul ras. Si trebuie sa recunoastem ca in lumea hip-hop-ului o chelie e un accesoriu care da bine, te face sa pari mai fioros si totodata mai cool in fata fanilor.

Cheloo (Parazitii)

Este celebru, canta in Parazitii si este chel atat la nume, cat si la par.  Aproape ca am si uitat ca hip-hop-erul de la Parazitii are si nume de pamantean. Catalin Stefan Ion este numele de buletin, insa prea putini il striga ca-n acte. 

Sinead O’Connor

Sinead O’Connor a fost dintotdeauna genul de persoana care parca a cauta publicitatea cu orice chip, indiferent daca este una negativa sau pozitiva.
 
Sinead O’Connor a ales sa-si lepede podoaba capilara si in felul asta a defilat in numeroase clipuri, concerte si aparitii televizate.
 
Sinead O'Connor
“Cantareata cheala”, caci multi asa o stiu,  este cea care si-a pus in cap biserica catolica, dupa ce in timpul unei emisiuni tv a curajul sa rupa fotografia ce-l reprezenta pe Papa Ioan Paul al II-lea.
 
Sinead O'Connor se poate “lauda” cu faptul ca are patru copii cu patru barbati diferiti. La fel de inconsecventa a fost si cu optiunile sale religioase.

Marcel Pavel

Marcel Pavel
Marcel Pavel a “pedepsit” cu lama cele cateva fire de par din cap dupa ce l-a vazut pe Mihai Tatulici chelios.
 
“Am zis ca daca el apare asa pe post si n-are nici un stres, eu de ce n-as face la fel? Si asa nevasta-mea spunea mereu ca o stresez cu tabieturile mele de a-mi aranja parul. Mi-am cumparat si un aparat de ras tare smecher si, cam de trei ori pe luna, ma rad singur. Amuzant este ca si in copilarie eram chel, dar asta pentru ca faceam nazdravanii si ai mei ma pedepseau ducandu-ma la frizer”, povesteste cantaretul.

Moby

Moby
Si Moby, celebrul DJ si muzician american, afiseaza de cativa ani o chelie de toata frumusetea.
 
Moby are si o explicatie pentru caderea parului, dand vina pe debutul sau timpuriu in lumea muzicii: “A fost o perioada cu multa distractie, insa incredibil de stresanta. Cand concertam in Marea Britanie in 1991-1992 aveam si trei show-uri pe noapte”.
 

Rob Halford
Rob Halford (Judas Priest)

Multi dintre noi asociem rockul cu pletele. Desi este considerat o mare voce a metalului, Rob Halford de la Judas Priest nu a avut noroc de par asa cum au avut Bruce Dickinson (Iron Maiden) sau Axl Rose (Guns N’Roses).
 
Cum parul incepuse sa-i cada incet si sigur in anii ’80, Halford a decis sa se rada in cap odata cu lansarea albumului “Painkiller”, in locul parului aparand un tatuaj.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea