Muzica

#top compozitori #compozitori #compozitori coloane sonore #coloana sonoa

Cei mai buni compozitori de coloane sonore

Categoria compozitorilor de muzica de film este una mai delicata. Desi poate suntem fanii unor soundtrack-uri, cu rusine trebuie sa recunoastem ca sunt putine cazuri in care am retinut cine a semnat muzica de care ne-am indragostit. Astazi ne-am propus sa-ti prezentam cativa dintre cei mai importanti compozitori de coloane sonore.


Hans Zimmer

Hans Zimmer este unul dintre compozitorii de top ai momentului. Din palmaresul sau putem aminti coloane sonore realizate pentru "The Dark Knight", "Sherlock Holmes", "The Rock", "As Good As it Gets", "The Thin Red Line" si recentul "Inception". Compozitorul german are la activ patru Grammy-uri, doua Globuri de Aur si un trofeu Oscar.


John Williams

Numele lui John Williams pe coloana sonora a unui film reprezinta garantia unui succes de box-office. El este cel care compus pentru seriile "Star Wars", "Indiana Jones", incredibilul "E.T. The Extra-Terestrial". Acelasi compozitor si-a pus amprenta asupra filmelor din franciza "Harry Potter". Nu putem sa nu amintim si alte pelicule in care putem auzi compozitiile lui Williams: "Schindler's List", "War Horse", "Jaws", "Seven Years in Tibet".


Clint Mansell

La prima vedere, numele Clint Mansell nu spune mare lucru. Studiind cu atentie activitatea sa, putem spune ca este semnatarul coloanei sonore a catorva pelicule care au scris istorie. Vorbim aici despre "Requiem for a Dream", un adevarat film-cult al anilor 2000, dar si despre "The Fountain" (pentru care a fost nominalizat la Globurile de Aur). Tot Mansell a transpus muzical dramatismul peliculelor "The Wrestler" si "Black Swan".


Ennio Morricone

Numele lui Ennio Morricone este strans legat de western-urile spaghetti ale lui Sergio Leone (clasicele "A Fistful of Dollars", "For a Few Dollars More", "The Good the Bad and the Ugly"). Din sutele de filme pentru care Morricone a compus mai putem aminti "Lolita", "The Untouchables", "Cinema Paradiso".

Veteranul compozitor italian este responsabil si pentru coloana sonora a longevivului serial politist "La Piovra".

 

Adrian Enescu

O trecere in revista a celor mai importanti compozitori de soundtrack-uri nu ar fi completa fara mentionarea lui Adrian Enescu. Considerat unul dintre pionierii muzicii electronice romanesti, Enescu este cel care a compus albumul de debut al Loredanei Groza ("Buna seara, iubite" - 1988). La capitolul muzica de film, Enescu si-a pus amprenta asupra unor filme clasice ca "Noi, cei din linia intai", "Concurs", "Ciuleandra" sau "Faleze de nisip".



Sursa foto: fanart.tv

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea