Muzica

#recomandari #albume noi #colinde #craciun

Ce albume noi de colinde ascultam de Craciun

Trebuie sa recunoastem ca muzica de craciun este o afacere extrem de profitabila.  La sfarsitul fiecarui an, multi artisti isi rotunjesc veniturile lansand albume de colinde.

Te-ai plictisit de vechile cantece de iarna cu HruscaFuego sau  Frank Sinatra?  Atunci este cazul sa-ti innoiesti stocul cu discuri de sezon.  Iata o lista cu albumele de colinde , aparute in 2010, si pe care merita sa le asculti in perioada Craciunului.

Costel Busuioc, romanul  supranumit “Pavarotti din Carpati”, s-a pregatit pentru Craciun inca din luna noiembrie.  Busuioc a ales ca cel de-al treilea sau album, “De-as fi fost…”,  sa contina numai colinde.

“Albumul acesta este la fel de bun precum cozonacul cald pregatit de sarbatori. El pastreaza toate ingredientele traditionale, dar adauga, in mod delicat, cateva esente noi si speciale, care ii dau o savoare deosebita, pastrand insa nestirbita linia clasica a melodiilor inchinate sarbatorii Nasterii Domnului”, a declarat tenorul roman, la lansarea albumului.

Si Raoul intampina sarbatorile de iarna cu un nou album.  Discul se numeste "Colinde pentru Romania" si se doreste a fi un album spectacol datorita colaborarilor cu artisti de exceptie.

"E o mare bucurie si o mare onoare ca Mirabela Dauer, Veta Biris, Luminita Anghel, Sava Negrean-Brudascu, Minodora Dedis au raspuns unei idei de frumos, de credinta, de unitate", a declarat Raoul.

Cristina Rus  face si ea un pas important in cariera sa, axata pana acum  pe zona muzicii dance. Fosta membra a trupei Blondy a lansat pe 4 decembrie primul saul album de colinde. Albumul, botezat “Cele mai frumoase colinde…” cuprinde 12 colinde indragite, printre care “Deschide usa crestine”, “O, ce veste minunata”, “Noapte de vis”, “Sus la poarta raiului”.

Dupa ce in primavara a lansat “Pricesne”, album cu melodii religioase, Paula Seling a pregatit pentru final de an si un disc de colinde, “A mai trecut un an”, pe care se gasesc 13 cantece noi lucrate alaturi de Sergiu Tuhutiu.

Cat despre albumele straine dedicate Craciunului,  highlight-ul acestui sezon este fara indoiala "Merry Christmas II You", cel de-al doilea disc de colinde din cariera lui Mariah Carey.

Produs de Randy Jackson, James Poyser, Jermaine Dupri si Marc Shaiman, acest L.P contine colinde clasice de Craciun, precum "O Little Town of Bethlehem ", "The First Noel" si "Little Drummer Boy", dar si patru piese originale compuse de cantareata. De asemenea, pe acest material se gaseste o noua versiune a arhicunoscutei “All I Want For Christmas Is You”.

Pink Martini, trupa din Oregon care imbina cu maiestrie jazz-ul, muzica clasica si sonoritatile pop, exploreaza pentru prima data zona cantecelor de Craciun.  Grupul pe care romanii au avut ocazia sa-l vada in concert si pe meleagurile noastre a lansat  pe 16 noiembrie discul “Joy To The World”. Albumul contine 14 piese cantate in franceza, engleza, japoneza, germana si ebraica.

Ultima recomandare de album  numai bun de ascultat in aceasta perioada se numeste “The Gift” si apartine lui susan boyle,  cea care in 2009 a devenit celebra dupa ce a participat la concursul “Britain’s Got Talent”.“The Gift” contine in mare parte cantece traditionale de Craciun, dar si coveruri dupa Lou Reed si Leonard Cohen.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea