Muzica

Ce albume noi ascultam in aprilie?

Pussycat Dolls, Depeche Mode, Pet Shop Boys sunt doar cateva dintre numele care vor lansa albume in aprilie 2009. Tot din luna aprilie vom putea asculta materiale noi si cu artisti de pe la noi precum Puya, Ducu Bertzi, Vasile Seicaru.

Dar sa o luam cu inceputul. Iubitorii de rock alternativ au la dispozitie un nou album de studio al trupei Omul cu Sobolani. Albumul, intitulat “Dansam legati la ochi cu spatele la zid”, a fost lansat oficial pe 3 aprilie 2009 cu mare fast printr-un concert sustinut in Capitala, la clubul Silver Church.

Iti este dor de Florian Pittis? Si noua! Pe 6 aprilie a aparut discul“Ducu Bertzi si Florian Pittis in concert”, un CD ce contine un spectacol live deosebit de muzica si poezie in interpretarea lui Ducu Bertzi si a regretatului actor Florian Pittis. 

Florian Pittis si Ducu Bertzi
Acest material vine la doar cateva luni dupa  lansarea pe piata a discului "Sunt tanar, Doamna...", ...", un album  special ce cuprinde cele mai indragite melodii si cele mai cunoscute poezii interpretate de-a lungul timpului de Pittis.

La capitolul aparitii noi, trebuie sa semnalam si noul disc al folkistului Vasile Seicaru. Era si cazul sa mai auzim si piese noi cu Seicaru, caci de la ultimul disc de studio al lui Seicaru s-au scurs aproape 6 ani. Noul material, intitulat“ In orasul cu floare de tei ”  este gata de aproape 2 luni, insa a fost lansat oficial de-abia pe 9 aprilie.
 
Tot in aprilie, insa pe la jumatatea lunii, vom avea parte de lansare mai nonconformista. 1Q Sapro, membrul de baza al trupei Morometzii, promite ca isi inchiriaza o taraba in Piata Obor si …surpriza! Va veni cu un laptop si un generator si va copia personal celor interesati “Liber sa ce?”, noul sau album solo.
 
Cine vrea piesele, trebuie sa aiba un CD gol, iar cei care vor sa nu vor sa cheltuaiaca bani pe CD pot veni cu un memory stick. Albumul gratuit, gata piratat, impune in schimb un gest caritabil. Langa rapper va fi o persoana de la SMURD care va colecta donatiile facute de cei ce vor primi albumul. 
 
Dan Spataru
Din aprilie ne vom putea bucura si de un DVD cu Dan Spataru . DVD-ul face parte din colectia “MOMENTE DE AUR - MARI INTERPRETI” si are o durata de 118 minute.  Cuprinde peste 50 de cantece, slagare inregistrate de-alungul a patru decenii in studiourile Televiziunii Romane si fredonate de generatii si generatii de romani. Printre ele se gasesc si cateva duete pe care marele Dan Spataru le-a realizate cu artisti precum Margareta Paslaru, Mihaela Mihai, Doina Spataru, Ileana Sararoiu. 

Pe 14 aprilie fetele de la Pussycat Dolls arunca pe piata o versiunea updatdata a discului “ Doll Domination ”. Albumul poarta numele “ Doll Domination 2.0 ” .Printre piesele ce se vor gasi pe acest CD se numara „Jay Ho (You are my destiny)”, varianta in limba engleza a melodiei de pe coloana sonora a filmului „Slumdog Millionaire”, „Top of the World” (MTV – The City), un remix al melodiei „Hush Hush” si o piesa noua, „Painted Windows”. 
 
Puya
Pe 21 aprilie avem parte de o dubla lansare. Nu stiu daca s-a vorbit intre ei, cert este ca in aceeasi zi apar noile discuri Depeche Mode (“Sounds of The Universe”) si Pet Shop Boys (“Yes etc”). Desi mai sunt cateva zile pana la lansarea oficiala a albumelor, ele au fost postate deja pe net,  putand fi descarcate gratuit de pe site-urile de file sharing. Totusi, eu va sfatuiesc sa achizitionati in original CD-urile, caci sunt doua materiale care chiar merita acest efort financiar.
 
Ultimul de pe lista noastra de recomandari este “Romanisme”, un disc gandit de hip-hop-erul Puya in 2 parti. Prima poate fi deja comandata online, urmand ca a 2-a parte sa apara undeva prin toamna. Pe“Romanisme” se regaseste si “Unde in Balkani”, single-ul scos de Puya in colaborare cu George Hora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea