Muzica

#pop #michael jackson #deces #sondaj #romani #muzica

Ce a insemnat Michael Jackson pentru romani

Dupa cum ati aflat cu totii, Michael Jackson, vedeta pop care ne-a incantat ani la randul cu hiturile sale s-a stins din viata pe 26 iunie 2009 in urma unui stop cardiac . Am incercat sa aflam ce a insemnat pentru romani Michael Jackson si cum vad ei aceasta disparitie prematura a sa.

Iata mai jos cateva dintre cele mai interesante declaratii:

“Asteptam cu interes revenirea lui pe scena luna viitoare. Pacat ca acest lucru nu se va mai intampla acum. A fost omul care mi-a marcat adolescenta prin mesajele cantecelor sale. Vestea mortii a fost un adevarat soc. Rest in peace . Iar pentru noi... Smile though your heart is aching Smile even though its breaking.... “(D.M. -29 de ani)

“Michael este cel mai popular personaj din intreaga lume, iar acest lucru nu mai are loc de comentarii. Nu pot sa spun decat ca acum chiar ca am ramas singuri. Chiar n-am cuvinte” (A.O. - 22 de ani)

Michael Jackson

"Indiferent ca esti fan sau nu nu poti sa treci cu vederea ce a reusit Michael Jackson sa realizeze. Nimeni nu a putut intrece Thriller-ul sau Ghost. Doua filme/videoclipuri de mare exceptie." (A.D. - 27 de ani)

“Eu nu pot sa zic ca am fost fan, dar mi-a placut, in momentul in care il ascult imi aduc aminte de  adolescenta de copilarie, de nebuniile pe care le facem pe vremea aia….”(R.M. –30 ani)

“Pentru mine Michael a fost intruchiparea showman-ului genial. Cum m-a influentat muzica lui? Pai daca vroiam sa ascult o muzica buna, ascultam Michael, daca vroiam sa vad o coregrafie exploziva, ma uitam la el, pentru fiecare zi gaseam in muzica lui exact ce aveam nevoie. Imi pare rau ca a plecat exact cand aveam speranta sa il vad live, pe scena. O voce exceptionala." (D.S. – 22 de ani)

“Mi-a placut Michael exact in perioada cand avea foarte mare succes. Ambele concerte din Bucuresti au fost impecabile, show- uri de exceptie pe care mi le amintesc si acum. Imi pare rau pentru ceea ce i s-a intamplat!” (C.N. -24 de ani)

“Eram copil cand fratii mei mai mari erau fani infocati ai lui Michael. Nu intelegeam foarte bine de ce era atata isterie in jurul lui, de ce lumea se calca in picioare pentru a merge la concertele lui, de ce unii si unele plecau de la aceste concerte pe targa .  Abia mai tarziu am inteles ca Michael Jackson a fost cel care a revolutionat domeniul muzical. Pentru mine, desi nu am fost cea mai infocata fana, aceasta zi este una trista pentru ca stiu ca un om de mare valoare... a plecat dintre noi.  Socul a fost cu atat mai mare cu cat mii de romani, de toate varstele si din toate categoriile sociale,  sufera cu adevarat din cauza disparitiei sale. Dumnezeu sa-l odihneasca.” (A.M.P. - 23 de ani)

Michael Jackson

“Michael a fost printre primii artisti muzicali pe care am inceput sa ii ascult. Dupa revolutie eram inca foarte tanar, de fapt 7-8 ani iar muzica eclectica a lui Michael si auzirea limbii engleze in cantece ma fascina. De fapt cred ca muzica lui mi-a deschis dragostea ptr muzica in general. De aici am pornit mai mult spre linia rockului, intalnita deseori si la Michael, spre exemplu in piesa “Give it to me”, interpretata alaturi de Slash . Am apreciat extradordinar majoritatea versurilor lui Michael ce promova sentimentele curate ale unei persoane: altruismul, dragostea fata de natura si oameni,  s.a. dar si iesirile de rebel din anumite videoclipuri precum partea cenzurata din Black and White ce o cautam cu disperare atunci cand sursele de informatie erau mult mai precare decat cele de astazi. Trebuie sa recunosc ca nu am fost niciodata fan in adevaratul sens al cuvantului, deoarece mai mult decat ziua de nastere a artistului nu stiam mai nimic. De fapt nici nu ma interesa cu cine are o relaie sau ce manca dimineata sau seara. Am apreciat si m-am hranit cu talentul incontestabil al unui om care a stiut sa se reinventeze artistic de nenumarate ori si sa reprezinte atat un stalp de referinta pentru istoria muzicii, cat si o sursa de inspiratie pentru nenumarati artisti foarte celebri astazi, insa de departe sub nivelul lui Michael. Cineva spunea ca istoria este o galerie cu putine tablouri originale si multe copii. Michael a fost unul dintre tablourile nu numai originale, dar de excelenta al muzicii internationale. Un adevarat artist. Din pacate trebuie sa acceptam ca moarte face parte din viata. Mult succes in Univers, Michael!” (C.P. – 27 ani)

Michael Jackson

“Michael a fost pentru multi cel mai mare star pop pt ca a influentat generatii de oameni. Printre primele videoclipuri aparute pe canelele de muzica romanesti le-am vazut pe cele cu piesele lui. Unele hituri sunt atat de bine impregnate in memorie incat nu ai cum sa ramai indiferent fata de muzica lui, indiferent ca esti fan sau nu.” (G.L., 28 de ani)

“Cred ca eram prin clasa a cincea, a sasea cand l-am descoperit, era la mine in scoala si cred ca in general o adevarata manie Michael - aveam in scoala un grup de tipe care se apucasera sa invete miscarile din show-urile lui, inregistrate pe video, si dansau la fel ca el, nu stiu daca mi-a influentat viata, insa stiu ca ii cantam piesele si la multe dintre piesele lui ma strangeau in spate. Era un om spectacol.”  (E.V.-27 ani)

“MICHAEL  a fost un mare artist. Nascut pentru muzica, un fenomen care apare la sute de ani poate. Muzica sa transmite multa energie pozitiva , bucurie si nu poti sta locului cand o asculti. E o mare pierdere pentru noi, incredibila disparitie la o asemenea varsta si mai alex motivul este o mare intrebare. ne asteptam poate la alte boli grele (cancer sau altceva legat de toate operatiile invazive pe care le a suportat). imi pare foarte rau, dar am muzica lui pe CD si o voi asculta mereu. Ramane UNIC si noi cei de azi nu cred ca vom mai cunoaste altul care sa se aproprie de talentul sau. DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA!" (A.I. – 53 de ani

 

Spune-ne aici cateva cuvinte despre ce a insemnat Michael Jackson pentru tine si cum ti-a influentat viata muzica lui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea