Muzica

#muzica #film #rol #cinematografie #monden #vedete #dance #alte-genuri #pop

Cantaretii si ambitiile lor la Hollywood

Sa ajungi vedeta internationala in domeniul muzical este o provocare careia nu-i poti rezista asa usor. Sa pui mana si pe un rol intr-un film chiar de mana a 3- a, e deja un vis indeplinit. In plus e si un fapt unanim acceptat, motiv pentru care vedetele si-au luat rolul in serios si au cautat cu inversunare sa-si gaseasca un locsor, cat de mic in lumea cinefililor. Am avut parte de 2 variante: ori a iesit totul bine si respectiva vedeta a mai adaugat ceva in palmaresul profesional personal, ori a iesit prost si totul a fost trecut la „asa nu”.

Exemple de asfel de cazuri ar fi multe, dar ma voi opri in cele ce urmeaza la cele care merita atentia noastra.

Cazul 1: Madonna

MadonnaRegina muzicii pop este regina cu acte in regula peste tinutul ei muzical si asa ar trebui sa ramana. Incercand ariile auxiliare profesiunii sale, diva nu a facut decat sa-si ciobeasca putin coroana. In afara de cateva roluri care au fost cat de cat ok cum ar fi Evita, care de altfel i-a adus platina tot pentru muzica ( hit-urile „Don’t cry for me Argentina” si „You Must Love Me”), Madonna nu a prea excelat in acest domeniu. Un exemplu de film prost care nu a facut decat sa aduca criticii la adresa divei pop ar fi „The Next Best Thing” din 2000.

Cazul II: Jennifer Lopez

Jennfier LopezPutem spune ca J.Lo a avut mai mult noroc in aceasta arie. De altfel, vedeta latino a debutat mai intai in cinematografie, primul ei rol fiind in 1986, in ecranizarea „My little girl”. Personajul care a propulsat-o insa in lumea actorilor de prima talie a fost „Selena” (1997), care a transformat-o pe Jennifer in prima actrita latino al carei onorariu se ridica la suma de minim 1 milion de dolari.

In acelasi an, 1997, Lopez a mai jucat in alte 3 productii: "U Turn", " Anaconda " si "Blood and Wine". Anul urmator apare in filmul " " si celebrul film de desen animat "Antz" (Furnicutele).

Au urmat aparitii in mai multe productii cinematografice printre care cele din "Enough", "Made in Manhattan", " Gigli " (2003), " ", " " (2004) si "Monster in law", " ", " Bordertown " (2005).

Cazul III: Beyonce Knowles

BeyonceArtista este la inceput de cariera in ceea ce priveste acest domeniu al show-biz-ului. Desi pana acum nu a jucat in foarte multe filme, si ma refer aici la roluri care chiar sa-i evidentieze calitatiile artistice, artista are potential si este abordata de cat mai multi regizori.

Printre filmele care au ajutat-o sa urce in cariera cinematografica amintim: Austin Power in Goldmember ( 2002), „The Pink Panther” (2006) si „Dreamgirls” (2006). Beyonce si-a continuat avantul in lumea filmului, fiind deja propusa pentru un rol in productia „Obessed” care va aparea pe marile ecrane in 2009.

Cazul 4: Whitney Houston

Whitney HoustonIncercarea moarte n-are... sau are? Cam asa am putea defini cariera artistica a talentatei cantarete. Este adevarat, rolul din „Bodyguard” a urcat-o pe Whitney pe culmile succesului. Dar s-a oprit la atat si nimic mai mult. Si poate ca e mai bine asa, pana la urma, trebuie sa ne gandim ca ulciorul nu merge de prea multe ori la apa. Mai bine te retragi in glorie si revii la ce stii tu sa faci mai bine, decat sa stirbesti si faima capatata cu ajutorul manei ceresti. Se pare ca Whitney a judecat intelept si a facut alegerea corecta: sa cante si sa tot cante, ca doar asta stie sa faca cel mai bine!

Cazul 5: Thalia

ThaliaThalia si-a castigat notorietatea in lumea divertismentului prin rolurile din telenovele. Cine nu-si mai aminteste de Marimar, Maria Mercedes, Maria del Bario sau Rosalinda? Este de admirat faptul ca, desi prestatia actoriceasca lasa de dorit, in opinia mea, Thalia a stors lacrimi din ochii gospodinelor care au facut pasiune pentru acest gen de productii si a ajuns astfel sa-si castige statutul de „Regina Telenovelelor”.

Ambitioasa, vedeta latino nu s-a oprit aici si a incercat si emotiile lungmetrajului. Filmul „Mambo Caffe”, din 1999, in care actrita a primit rolul principal, s-a bucurat de un real succes .

Thalia si-a dat seama insa ca prima sa dragoste este si va ramane pentru totdeauna muzica. Dupa ce a incheiat filmarile la telenova „Rosalinda”, diva pop s-a hotarat sa-si indrepte toata atentia asupra carierei muzicale. A fost o alegere mai mult decat inspirata si Thalia a reusit sa se afirme ca interpreta pe plan international intr-un timp relativ scurt.

Cazul 6:

Natalia OreiroCa si colega sa de breasla, mai sus pomenita, Natalia Oreiro a intrat in atentia reflectoarelor tot pe platourile de filmare. Cu siguranta toate adolescentele si gospodinele din intreaga lume o mai tin minte pe simpatica Milagros, pustoaica care incerca sa-i cucereasca inima ingamfatului Ivo, fiul patronilor. Si pentru ca acest cuplu a prins atat de bine la public, Natalia Oreiro si Facundo Arana (cel care l-a interpretat pe Ivo) au mai scos si „S.O.S. Mi vida”, ce s-a dorit a fi un soi de „remember” al productiei initiale, „Inger Salbatic”.

In plan muzical, Natalia Oreiro a intrat in prezent intr-un con de umbra. Dupa succesul avut cu LP-urile „Natalia Oreiro”(1998), „Tu veneno”(2000) si „Turmalina”(2002), artista a preferat sa-si indrepte atentia spre viata personala.

Cazul 7: Justin Timberlake

Justin TimberlakeSe pare ca tanarul care a topit inimile tuturor reprezentantelor din rasa feminina ne demonstreaza inca o data ca poate. Talentele lui Justin au depasit aria muzicala si au zburat catre meleagurile cinematografiei. Aici s-au despachetat cu atentie si au dospit bine printre roluri din ce in ce mai bune. Ce a iesit bun din toata povestea asta? O colectie de productii a la Justin Timberlake printre care amintim „The Love Guru”(2008), „Black Snake Moan”(2006) , „Alpha Dog” (2006), „Edison”(2005) sau „On the line” (2006).


Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea